Arkiver

Nyheder

Facebooks kommentarfelt kickstarter debatten

Ihvertfald ifølge Facebook selv. Kommentarfunktionen gør det muligt for eksterne sider, at lade brugerne kommentere på deres site ved hjælp af deres facebook profil, og er taget i brug af over 50.000 sites, heriblandt det amerikanske tech-medie Techcrunch, og det danske fagforbund 3f.

Hver gang en bruger kommenterer, vil kommentaren både blive vist på den eksterne side, og i brugerens news feed, hvilket gerne skulle generere øget trafik til hjemmesiderne der benytter fb: comments.

En kommentar delt mellem siden supportgus, og Trendsonlines newsfeed
En kommentar delt mellem siden supportgus, og Trendsonlines newsfeed

Ganske smart, men siden lanceringen har der lydt kritiske røster fra mange brugere. En af de mest synlige udfordringer er at antallet af kommentarer ser ud til at falde – på Techcrunch er antallet fx dalet ret dramatisk(læs om deres erfaringer her).

I forbindelse med den seneste opdatering af kommentarfunktionen, har Facebook dog offentliggjort statistik fra et par udvalgte sider, som modbeviser faldet i brugere.

Det amerikanske lokalnyhedsmedie Examiner.com, har således fordoblet antallet af kommentarer siden implementeringen af facebook-kommentarfelter.

Om en stigning af antallet af kommentarer er positivt, er svært at sige, da faldet i kommentarer i mange tilfælde har vist sig at være forbundet med fraværet af trolls, og spammere.

Skriv et svar