Arkiver

Nyheder

Tidligere TDC direktør investerer i Echo.it

For at provokere lidt så kæmper og netværker de personer der søger penge til deres startup ikke nok, hvis de mener der ikke er penge at hente i Danmark. Trendsonline.dk snakker ugentligt med personer bag spændende online startups der har tiltrukket kapital til deres virksomhed. Denne gang har vi taget en kort snak med Echo.it, der har fået den tidligere direktør fra TDC og nuværende bestyrelseformand for Stofa Lars Torpe Christoffersen med. Trendsonline.dk har taget en snak med Stefan K. Madsen manden bag Echo.it og investoren Lars Torpe Christoffersen.Stefan havde en klar målsætning om at få Lars Torpe Christoffersen med om bord, han vidste hans viden og erfaring kunne være med til at give Echo.it den rigtige traction.

“Meget tidligt i processen begyndte jeg at tale med Lars om ideen. Dengang var det mere som en syretest, da projektet mere havde form af et kunstprojekt eller direkte velgørenhed end en virksomhed. Lars kender mange, og han kunne måske bære det frem, og helt sikkert gøre det bedre med sine indspark. Lars og jeg udvekslede ideer, og da jeg fik en åbenbaring omkring forretningsmodellen, var det klart for mig, at jeg ville prøve at få Lars med direkte. Dels fordi jeg har stor respekt for ham. Dels fordi han har et investerings og interessefokus som passer til hvad vi vil – Det mener jeg er vigtigt i valg af businessangel. Det gjorde også, at vi kunne komme igang ret hurtigt”, siger Stefan K. Madsen

Lars var modtagelig for ideen og kunne se nogle rigtig spændende kompetencer i Stefan.
“Stefan har jeg kendt som en dygtig studerende og CFO i et af mine andre selskaber. Han har drive og ambition, og jeg satser på, at han og de andre kan få det de kaster sig over til at fungere. Så da han fortalte mig, at han øsnkede mig om bord, var det hvad gjorde udslaget, ikke så meget forretningen”, siger Lars Torpe Christoffersen

Det kræver meget træning at gøre sin pitch perfekt. Echo.it havde øvet sig meget og brugt netværket til at forbedre den og sikre at den sad lige i skabet
“Jeg havde arbejdet en del med pitchen. Projektet havde i sin tid nogle andre med, men de faldt desværre fra, og det var mig der drev det meget frem. Jeg stod så med et projekt, som slet ikke er hvad det er i dag, men i processen havde jeg sparet med Simon Schock fra Sortedam (som ejer ContentCube – vores udviklere) og han mente, at jeg skulle prøve at hviske tavlen ren og prøve forfra, men stadig med udgangspunkt i tanken om at bruge nettet til at løse sociale udfordringer som er en tanke der altid har appeleret til mig, og som jeg var blevet ekstra tændt af efter et foredrag med Edward Stringham (økonom). Det var klart Simon som kom med hele gamification vinklen til mig. Så jeg gik igang med at modelere vores tanker i excel og visualisere det i powerpoint. Det kom der noget nyt ud af som jeg virkelig var overbevist om. Lars krævede også meget op til vores funding, hvilket er godt da det fokuserede os endnu mere. I alt vil jeg tro at der fra min side røg omkring 500 timer i inden jeg lukkede med Lars, siger Stefan

“Vi tror vi har forretningsmodellen, men der skal kunder til først, og jeg ved det er noget der holder Stefan oppe om natten. Derudover har vi løbende diskussioner om den rigtige taktiske vej at gå i henhold til vores strategiske ambitioner – her er jeg syretesten så at sige”, siger Lars

“Det krævede store ofre og en meget tolerant kæreste, da det hele foregik vedsiden af et i forvejen tidskrævende arbejde. Sådan er det. Det er dog også godt, for det gør at man får lyst til at smøje ærmerne op og gå igang når pengene kommer”, siger Stefan K. Madsen

Selv om man får investering, så kan man stadig bootstrappe, når man modtager investering i den tidlige pre-seed fase ses det tit at man vender hver enkelt resource for at få det til at hænge sammen
“Vi bootstrapper max! Lars finansiering og Sortedams teknologiske viden og infrastruktur er absolut kun for at føde og holde os igang. Jeg vender alle resourcer og hæver ikke løn eller noget. It’s a labour of love. Det er også vigtigt, for med det vi prøver her er det markedet, der skal diktere hvor mange resourcer der skal i det. Det tror jeg meget på. Det med både at prøve nye produkter og metoder af, men samtidigt begrænse det potentielle spild er den rolle en rigtig entreprenør spiller i økonomien”.

Stefan fortsætter, “Det er muligt, vi skal have mere investering ind, men måske kan vi også gøre det uden, og det vil være det bedste. En ting er dog pengene, noget andet er, hvad man kan ellers får med af klog kapital og kontakter. Her tror jeg nationaliteten og finasieringskilden betyder meget, og man må aldrig undervurdere de finansielle partners store del i at forme virksomheden. Det er meget CEO’ens overvejelse at forholde sig til”.

En investor skal være det rette match både i forhold til kompetencer, netværk, men også hvordan han kan hjælpe startuppen mod succes.
“Lars kender industrien og forstår de potentielle kunders behov. Det er også meget vigtigt, at man kan have en åben og ærlig dialog, med en bibeholdt portion af ærefrygt. Lars åbner mange døre for os, og han er god til at holde os på sporet. Han er ikke en jeg ønsker at skuffe hverken fagligt eller personligt – Det er en del af motivationen hver dag, siger Stefan

“Simon Schock fra Sortedam foreslog, at jeg skulle prøve at hviske tavlen ren og prøve forfra, men stadig med udgangspunkt i tanken om at bruge nettet til at løse sociale udfordringer”

“Min rolle i Echo.it bliver både indpisker og bussemand 🙂 . Nej, jeg håber på at kunne støtte holdet til at skabe en succes med projektet. Jeg har andre bestyrelsesposter, så bortset fra at sikre og passe min investering, så håber jeg ikke, at der skal laves for meget”, siger Lars

Trendsonline.dk takker for denne gang og ser frem til endnu en spændende webtjeneste. Vi glæder os til at følge Echo.it og se om de får fat i den helt rigtige forretningsmodel og traction. Fundamentet har de, det rigtige netværk i det nye Foundershouse, en stærk investor og en ildsjæl der skal drive det frem. Se mere på www.echo.it og følg med på Trendsonline.dk og vores kommende podcast med Stefan omkring webtjenesten.

2 kommentarer

Skriv et svar