Arkiver

Nyheder

Formfuldendte apps fra Shape – interview med Christian Risom

Vi tog en lille snak med CEO Christian Risom omkring app-udviklerhuset Shape, der i sin 10 månedtlige levetid, allerede har leveret apps til Gyldendal og Fitness World og desuden er blevet anbefalet i iTunes appstore.

Frontløbere på et ungt marked

På et marked præget af enmandsfirmaer, blev Shape stiftet med formålet at løse de større opgaver der kræver et helt udviklingsteam, frem for en enkelt mand.

Vi samlede et erfarent founderhold, med tanken om, at vi ville kunne alt, inde i Shape. Grundstenen af shape, skulle have hele paletten, så vi ikke skulle købe hjælp udefra.


Satsningen på kollektivet har vist sig at være fornuftig. Holdet er siden starten i juli 2010 vokset fra 4 mand til 10-15 mand, og som Christian siger, har der været ”smadder på”. Teamets opgaver er delt op i konsulentydelser, og egenudvikling. Som konsulenter, har de allerede udviklet for blandt andre Gyldendal og Fitness World. Teamet egenudvikler også apps – først og fremmest fordi det er en god salgstale, at vise hvad de kan, og derudover fordi de ikke kan lade være. Det har medvirket til, at deres apps har fået skulderklap på gizmodo og eksponering på iTunes appstore.

Brugeroplevelsen frem for alt

Vi elsker at polere, vi går op i den bedste brugeroplevelse, fremfor hvilken teknologi vi anvender. Så når du ser drengene, sidder de også med deres iPhone helt inde i øjet, når den sidste detalje skal finpudses.

Dette kendetegner også de af Shapes applikationer vi har prøvet på redaktionen (Expenditure, Fitness World). De er veldesignede, intuitive, og det kræver dejligt få klik at få udført sine opgaver. På Trendsonline.dk har vi endda tilmeldt os flere hold end normalt, simpelthen fordi deres app var så forfærdelig let at bruge! Netop brugeroplevelsen er vigtig for Shape, og man kan forestille sig, at en del kunder kan blive skræmt af, at deres interfaces bliver poleret ned til sidste pixel, også selv om deadlinen overskrides.

Det kan godt være en udfordring, når man arbejder for en kunde, når det er ens eget produkt er det nemmere at sige at vi først bliver færdige om 2 uger, fordi vi mangler dét her.


Applikationer er fremtiden

Det er tydeligt at høre, at Christian er dedikeret til app-udvikling, og da vi beder ham om at give et bud på fremtiden er svaret givet. Lige nu hælder jeg til at native apps kommer til at redefinere hvordan vi bruger internettet. Både på laptop, med applikationer, men specielt på smartphones.
Lige nu hælder jeg til at native apps kommer til at redefinere hvordan vi bruger internettet. Både på laptop, med applikationer, men specielt på smartphones.

“Fitness world applikationen, har vi har lavet efter konceptet tap-tap-book, det skal bare være let, og det elsker folk. Det tager måske 10 sekunder længere at bruge hjemmesiden, men folk bruger den ikke.”

Især enkeltstående apps der lader brugeren udføre sine opgaver gnidningsfrit er fremtiden, ifølge Christian Risom. Han bruger deres Fitness World app som eksempel:Fitness world applikationen, har vi har lavet efter konceptet tap-tap-book, det skal bare være let, og det elsker folk. Det tager måske 10 sekunder længere at bruge hjemmesiden, men folk bruger den ikke. For der er flash bannere, osv. Via applikationen er det lettere, og det tror jeg på.

Udviklingsmiljøet – altså det programmeringssprog der bruges til at lave apps i –  er tilsyneladende også afgørende for hvilket mobilt styresystem der får overtaget. En af Apples helt store succeser har været den kæmpe talentmasse der udvikler apps til iPhone. Og han mener det er afgørende for de store kombattanter på mobilmarkedet, at de behandler deres udviklere godt. Android har fx utroligt mange muligheder, og som udvikler er dette ikke kun positivt, fordi det betyder at udviklingen tager mere tid.

Jeg tror mere på windows phone 7, end jeg tror på android. Der er fastsat nogle rammer, og det gør at udviklerne er gladere.

Trendsonline.dk siger tak for interessant input og glæder sig til apps to come.

 

1 kommentar

Skriv et svar