Arkiver

Nyheder

Scaleit.us – danske startups kommer tættere på drømmen

Når hjulene rammer landingsbanen og stewardessen kort tid efter over højtalerne annoncerer, at man nu er i San Francisco International Airport, så må en flok startups i flyet sidde og knibe sig i armen. Det er på fredag de lander i byen andre kun drømmer om at få lov til at besøge i business øjemed.De er udvalgt blandt mange hundrede og disse tyve danske startups der bl.a. Tæller Mindzoo, Naboor, Wruum, Letfarm, Digroli, (dem kommer vi tilbage til senere) og mange andre spændende danske startups.

De er en del af et innitiativet fra Innovative Center Danmark og deres Scale program. De skal sørge for at give de danske virksomheder en feeling af hvordan eco-systemet er i Silicon Valley og give nogle muligheder der er helt amerikanske.

” Det er unge virksomheder, der skaber flest arbejdspladser i Danmark. Desværre klarer en del af de unge virksomheder kun de første år, og når aldrig at vokse sig store. Med SCALEit tager vi de mest  lovende it- virksomheder  til Silicon Valley for at vise dem, hvordan virksomheder bliver rigtig store – til gavn for iværksætterne såvel som den danske vækst,” siger Lene Sjørselv Schulze innovationrådgiver hos Innovation Center Denmark.

“Valget mellem en Justin Bieber koncert og Champions League finalen”

Hvad står der på programmet
Hvis det var en folkeskole klasse der skulle på tur, så ville der være udbrudt jubel da turen blev annonceret i klassen: “I skal til London og shoppe eller besøge en af de store fodboldsklubbers anlæg og herefter slutter vi af med valget mellem en Justin Bieber koncert og Champions League finalen. Om der har været samme jubel blandt de enkelte startups kan selvfølgelig være svært at vide, men mon ikke!

De tyve udvalgte virksomheder skal på eventet Launchsiliconvalley, her bliver der rig mulighed for at se nogle fremadstormende startups, hvordan de klarer disciplinen at pitche. Ja, networking bliver der også plads til. De følgende dage får de selv mulighed for at pitche overfor potentielle investorer og mentorer. Digroli der vandt bedste pitch til StartupWeekend i København mestrer denne kompetence til ug, lad os håbe at resten af de udvalgte startups er ligeså øvede, for hvis der skal være lidt kriller i maven så er det vist nu. Og nej man kan ikke ligefrem sammenligne med det grønne klæde og en rundstykke spisende censor. Det er her drømmen kan tage fart.

“Her er en overflod af vigtige aftagere og potentielle partnere inden for it samt en 1/3 del af verdens venture kapital”

”SCALEit er et spændende og vigtigt initiativ. Som it-virksomhed, uanset nationalitet, skal du have relationer til Silicon Valley, hvis du vil være en international spiller. Her er en overflod af vigtige aftagere og potentielle partnere inden for it samt en 1/3 del af verdens venture kapital. Initiativer som SCALEit kan forhåbentlig give Danmark flere store virksomheder på den globale scene,” siger iværksætter Juha Christensen, der også er partner i venturefonden Sunstone Capital.

Vi følger Digroli
I programmet der varer fra fredag d. 6 til d. 10 juni, og er fyldt op med spændende muligheder og arrangementer der er en lækkerbisken for enhver startups og man kun være en lille smule misundelig på de 20 udvalgte virksomheder. Men for os der befinder sig i Danmark er vi så heldige at vi har vores egen udsending med i Silicon Valley der løbende vil holde os orienterede med hvad Digroli får ud af denne event, så følg med på bloggen og se mere om denne tur her.

De øvrige danske startups er følgende:

Basepoint Media a/s – basepointmedia.com – Simon Munch-Andersen
Chatterbay ApS – chatterbay.com – Imran Rashid
CloudSprout – cloudsprout.com – Peter Lundsby
Conferize – conferize.com – Martin Ferro-Thomse
Digroli – digroli.com – Navid Samandari
Divine ApS – miniklub.dk – Søren Ammundsen
Graduateland – graduateland.com – Jens Reimer Olesen
Gruvi – gruvi.tv – Ben Johnson
IT-Kartellet ApS – it-kartellet.dk – Jesper Christiansen
KirkeWeb ApS – kirkeweb.dk – Christian Steffensen
LetFarm – letfarm.dk – J. Martin Møller
Mindzoo – mindzoo.dk – Klaus Bundgård
MinMusikButik – redantenna.com – Lisbeth Chawes
NFC Denmark – nfc.dk – Søren Ricard hedegaard kwapien-Kragh
naboor ApS – naboor.com – Ole Rich Henningsen
Okari Mobile – okarimobile.com – Michael Lund-Andersen
Proinvestor – proinvestor.com – Peter Hildebrandt
SoftCapital – softcapital.com – Lars Pehrsson
Tweakker – tweakker.com – Dennis Juul Poulsen
Wruum – wruum.com – Thomas Peter Berntsen

Se mere på http://try.scaleit.us/