Arkiver

Nyheder

Tanker på farten – Danmark har snart den gule føretrøje på

Peter der lige er blevet færdig med sin uddannelse på IMV sidder han med hænderne i skødet og venter på at drømme jobbet kommer, jeg vil sige nej. Har den samme Peter brugt hele studietiden på at skrive opgaver, studere og selvfølgelig drikke øl, igen vil sige nej – øllene kan man selvfølgelig være i tvivl om. Vi kommer tilbage til Peter. Har danskere generelt mistet innovation og iværksætterlysten, passer det at vi er et af de mindste iværksætterlystne lande i verden. Et rungende nej! En ny rapport kommenteret på Business.dk mener at vi er dette


Ringe iværksætterlyst eller totalt det modsatte
Hvis man som Trendsonline.dk befinder sig midt i den danske startupscene så kan man kun ryste på hovedet af sådan en rapport. Vi ser præcis det modsatte. Lysten til at skabe har aldrig været større og det på trods af at vilkårene fra den danske stat bliver besværliggjort. Det ene projekt efter det andet dukker op og Danske startups begynder som aldrig før også at være tilstede i udenlandske medier. Spørg innovation center Denmark og Scale It, Spørg Startupweekend, alle vil komme med det samme svar. Nej Danmark mangler ikke iværksætterlyst.

En rapport kan jo læses som man selv vil tyde den, en rapport kan laves af akademikere der spørger den danske stat eller ved at gå til orkanens øje og spørge der. Hvis man ved lidt om markedsresearch så ved man også hvad der er nemmest og hvis man ved lidt mere så fortæller rapporter tit hvad der skete for fem år siden. Nej, vi lever i stedet i en bobbel “en god bobbel” hvor der hele tiden hver dag og hvert minut er iværksætterlyst i hvertfald i den danske tech startupscene.

Vores kære Peter der er Imv’er eller veninden Charlotte der kommer fra CBS er færdige med studiet og har måske også drukket mange øl i studietiden. Men de har garanteret også været involveret i min. en startup har sin egen webshop eller konsulent / webdesign firma. Så bottomline, Danmark har i den grad iværksætterlyst og i øjeblikket er vi helt fremme i feltet og bærer snart den gule førertrøje!

Skriv et svar