Arkiver

Nyheder

Tanker på farten – Udholdenhed er vejen til succes

I boksning handler det om udholdenhed og fokus. Hvis man så kampen mellem Mikkel Kessler og franskmanden Mehdi Bouadla så var det udtryk for flere ting, flere ting man kan drage en parallel til i startup verdenen. Hele dette blogindlæg skyldes et blogindlæg jeg læste i går, der sluttede af med en bokseanalogi, der virkelig var så rammende.

Før Mikkel blev professionelbokser krævede det mange ture i træningscenteret og tusindvis af mave-, armbøjninger, sjippeture og andet fysisk træning der ville være næsten umuligt at gennemføre. Men vigtigst af alt et sind som en vinder og en udholdenhed som en vinder.

Når en bokser går i ringen, om det er Mikkel eller en helt anden så har han et mål, at vinde og slutte som “the last man standing”. Være sejrherren i ringen og modtage folkets hyldest.

Mange startups og deres stiftere har trænet meget lang tid, garanteret samme tidsmængde som en bokser, de er velforberedte og når de først går i ringen, så fokuserer de på at vinde, men efter modgang og en lavere traction end forventet så er de klar til at kaste håndklædet i ringen. Fokus bliver på nye projekter der igen kræver forberedelse og så ryger de en tur i ringen igen. De mangler den vigtigste egenskab udholdenhed.

“Men bottomline de havde udholdenhed, selv ved modgang. De vidste, at når de først var kommet op i bokseringen, så ville de gøre alt for at ende der som sejrherre, koste hvad det vil”

Når du først er kommet i bokseringen, så bliv ved kæmp, finpuds, ændre din strategi, ændre din målgruppe hvis den oprindelige ikke tager i mod budskabet, lyt til mentorer og bliv ved. Bliv en vinder både mentalt men også produktmæssigt. Når først du er i bokseringen så skal du kæmpe også når det ser hårdest ud og du skal få udholdenhed ind som kerneværdier i din startup.

Airbnb som for nyligt blev vurderet til 1 milliard dollars har netop dette udholdenheds dna. De to stiftere Brian Chesky og Joe Gebbia var til tre tech conventions, havde prøvet at lancere webservicen over flere omgange. De havde brugt rigtig mange timer med mentorer, deres programmør havde forladt dem, men de blev ved og tilmeldte sig til Y-combinator, og resten er jo kun en succesrig historie. Men bottomline de havde udholdenhed, selv ved modgang. De vidste, at når de først var kommet op i bokseringen, så ville de gøre alt for at ende der som sejrherre, koste hvad det vil. Det er en udholdenhed og et vindersind mange kan lære noget af!

Skriv et svar