Arkiver

Nyheder

2011 er det Google år

Google har længe været kørt ud på et sidespor af både Apple og Facebook, men bliver 2011 året hvor de kommer tilbage på det rigtige spor og sætter farten endnu mere op. Det kan man spørge sig selv om efter de lancerede en direkte konkurrent til Facebook i sommeren 2011 og i dag hvor de har opkøbt Motorola for $12,5 millarder.


Microsoft stod klar i kulissen og var ved at forberede et opkøb af Motorola, men dette signal fra Microsoft gav Google ingen andre muligheder end at købe dem og dermed få fingrene i de godt 17.000 patenter der i Microsofts hænder ville have skabt en helt ny situation. Google bød over og står i dag som de lykkelige? ejere af Motorola for det nette sum af $12,5 milliarder.

Nu hvor Google får fat i en mængde spændende patenter der kan være med til at booste den fremtidige udvikling og sikring af Android, er det så den rigtige vej for dem. Flere bloggere mener at de er ved at save den gren over de selv sidder på og på lang sigt vil ødelægge deres eget ecosystem. Men på den korte bane får Google nogle esser de kan bruge i forhold til den agressivitet der vises fra Apple og Microsofts advokater når det kommer til patenter og rettigheder.

Google vs. Apple igen
Google går med opkøbet direkte i krig med Apple på hardware fronten og går fra at være en søgemaskine der tjener penge via annoncer til også at være en hardware producent. Hvordan det hele kommer til at hænge sammen med Android og om Apple får problemer forventer Trendsonline.dk ikke, dertil er Apples brand og værdi hos forbrugerne for stor. Men hvis Google formår at lave en tæt integration mellem alle deres andre services og Motorola devices så kan der ligge muligheder for Google. Det der taler i mod det er at de aldrig har haft held med andet end deres søgemaskine. Det bliver spændende at se om 2011 bliver Googles år, hvis det flasker sig for den store søgemaskine gigant så kunne det se sådan ud.

Skriv et svar