Arkiver

Nyheder

Wawadoo: Kend dine kunder bedre end dig selv

Event-anbefalingstjenesten Wawadoo, der har deltaget i Alphalabs acceleratorprogram, taler om ekspansion og accelerator-programmer.

Hvad er Wawadoo:
Wawadoo er som Pandora.com for arrangementer: Det er en anbefalingsmotor til aktiviteter som koncerter, kulturarrangementer og restaurantbesøg. Bare login, og giv en thumbs up hvis du kan lide en begivenhed, thumbs down, hvis du ikke kan lide den. Efterhånden som du bruger Wawadoo, vil den give stadig mere præcise anbefalinger om lignende begivenheder, du gerne vil deltage i.

Wawadoo har også opfostret en anden tjeneste til event-planlæggere: GetPromotd.com. GetPromotd er det enkleste eventmarketing værktøj på internettet.

I øjeblikket er jeres tjeneste kun regional, har i planer om en udvidelse?
Vi har bestemt planer om en udvidelse. Med Wawadoo, handler det om at have de rigtige data, så folk finder hjemmesiden nyttig. Vi har arbejdet hårdt på at perfektionere processen med at finde begivenheder og Wawadoo vil snart udvide på grund af det.

For GetPromotd, som er en business to business service, er tingene lidt anderledes. Denne tjeneste vil kunne bruges af marketingfolk overalt, som f.eks. vores kunder i New York eller Californien, så udvidelsen afhænger af at vi får den nødvendige kapital til at finansiere markedsføring og reklame.

Er I begyndt at få traction i Pittsburgh?
Markedet i Pittsburgh har taget godt i mod os. Wawadoo har fået første klasses traction. Nu er det tid til at bruge de værdifulde brugerdata til at finpudse vores interface. Når det sker, vil Pittsburgh se en helt ny Wawadoo, bedre end nogensinde. Derudover har eventplanlæggere i Pittsburgh været meget tilfredse med  GetPromotd. Konklusionen må være, at Pittsburgh er en by med alle mulige sjove ting at lave … så længe folk kan finde dem!

Hvor hørte du om Alphalab?
I første omgang hørte vi om Y-Combinator. Vi nåede ikke ansøgningsfristen, så vi googlede os frem til alle accelerator programmer i USA og samlede dem i et regneark. Efter dette, satte vi os for at kontakte dem alle og ansøge om optagelse. Heldigvis, skulle vi ikke at rejse langt … Alphalab (den anden inkubator vi ansøgte til) accepterede os!

Hvordan er din oplevelse af, at være en del af Alphalab programmet?
Alphalab var et fantastisk program, og jeg vil anbefale det til alle. Det er dybest set, som en start up boot camp: det får dig til at tænke som en iværksætter. Det har uden tvivl, været stærkt medvirkende til at bringe os til, hvor vi er i dag.

Har i brugt de andre startup-teams kompetencer?
Ja. Det bedste eksempel er den rådgivning vi fik fra vores Alphalab mentorer; Showclix, der er et online billetsystem. Det gode ved startups er, at konkurrencementaliteten bliver overvundet af forståelse og samarbejdsvilje. Hvis du hjælper dine kammerater vil det komme tilbage til dig på den ene eller anden måde. Alle er venlige i tech-startups!

Hvilken vigtig lektie tager i med fra jeres tid i Alphalab?
Lige så vel som et tech-firma har behov for udviklere er de ikke essentielle. Lige så vel som din forretning har behov for forretningsmænd, er de ikke essentielle. Når du starter en forretning, er det essentielle at forstå sine kunder, bedre end man forstår sig selv. At spørge dem om, og løse deres sande behov, ikke dem, du antager. Hvis du gør dette har du en fremtid.

Hvad er dit råd til folk, der overvejer at deltage i Alphalab eller lignende accelerator programmer?
Søg om optagelse hos dem alle sammen! Hver incubator har sin egen stil og præferencer. Den eneste måde du finder et godt match mellem, hvad de leder efter og hvad du leder efter, er ved at ansøge og tale med dem. Derudover har jeg kun 2 råd: Kend dine kunder og være klar til at miste dit ego og lære noget.

Dette blog post er en del af vores samarbejde med HumanIPO. I denne fokusserie interviewer vi en række internationale inspirationskilder til din startup. Vi har fokus på internationale startups der har været igennem et accelerator program.

4 kommentarer

  • Tak for godt indhold. I glemmer ofte at lave aktive links til de services I omtaler, også i dette tilfælde hvor hverken Wawadoo og GetPromotd ikke har fået et link.

  • Tak for tilbagemeldingen og de pæne ord. Der skal selvfølgelig linkes til de tjenester vi omtaler, men det smutter af og til i farten. Det er rettet nu.

Skriv et svar