Arkiver

Nyheder

Fokus – Interview med Soundcloud – GotoAarhus 2011

Kærlighed til elektronisk musik var med til at skabe en af de største europæiske startup succeser, Eric Wahlforss var medstifter af et web konsulent firma i Stockholm, inden han pakkede mixer og kufferten og tog til Berlin. Han havde en drøm, der ville hjælpe ham selv og alle hans musikervenner, det skulle være nemmere at dele musik, på daværende tidspunkt brugte man FTP, Yousendit til at dele musikken med (red: ja, dette var også før Dropbox og Ge.tt). Eric og medsifter Alexander Ljung ville lave en nem platform hvor professionelle musikere, music labels and producers kunne dele deres musik over internettet.

100 % fokus på lyd
De lancerede Soundcloud til offentligheden tilbage i oktober 2008 og har siden udviklet sig til en webtjenste man ikke kan komme uden om hvis man er professionel / semi professionel musiker. Trendsonline.dk har i samarbejde med GOTO Aarhus snakket med Eric Wahlforss inden GOTO Aarhus 2011.

“Soundcloud er den førende musik delingstjeneste på nettet. Man kan sige at Soundcloud fungerer på samme måde som Youtube, Flickr eller tilsvarende tjenester, hos Soundcloud fokuserer vi 100 % på lyd”, siger Eric Wahlforss der er CTO og medstifter af Soundcloud.

Soundcloud havde en vision tilbage i 2008, de ville være det sted hvor man gik hen hvis man skulle dele musik, men ikke nok med det så ville de skabe et open netværk hvor andre tredje parts udviklere kunne bygge applikationer rundt om Soundcloud. I dag har de over 200 apps og der kommer flere til hver dag.

Lad publikummet drive dig frem
Når du står som DJ på klubscenen og fyrer det ene beat efter det andet afsted ned mod et forventningsfuldt publikum, så holder man ud og bliver ved. Her giver man ikke op, det er publikummet der driver dig frem. Som startupper kan man opleve det samme, men hver gang man er ved at opgive, så gælder det om at tænke på publikummet, der er elsker dit produkt.

“Udholdenhed er simpelthen den vigtigste egenskab du skal have, hvis du vil starte egen virksomhed. Du skal ikke kvitte, fordi der er nogle der siger det er en dårlig idé. Du skal forsøge at finde det unikke ved din virksomhed og hvis det ikke ligger lige for, skal du forsøge igen. Kig fra alle vinkler indtil du får succes”, siger Eric Wahlforss og fortsætter

“Men hvis man har et fedt firma med nogle fede mennesker omkring en, så er det også med til, at man bare fortsætter og fortsætter”

Der er mange super startups rundt i Danmark og Europa. Der dukker hele tiden flere op og ecosystemet for startups bliver bedre hele tiden. Men hvilke startups er favoritten nu, Eric Wahlforss fra Soundcloud giver sit bud.

“Der findes rigtig mange startups, men hvis jeg kigger fra egen baghave så er det Amen og Readmill der kommer fra det Berlinske startup miljø, dog er de begge i øjeblikket i private beta, men dem forventer jeg mig meget af”

Readmill er webtjenesten der skal gøre det nemmere for brugere af Readmill, at dele bog oplevelser, bog passager med venner og andre der har samme interesseområde. Amen er i super stealth mode og fortæller ikke meget om hvem eller hvad de er.

Input udefra er vigtigt
Som startup er det vigtigt hele tiden at være shareable, både online som offline. Derfor er en event som GOTO Aarhus et perfekt sted at tage hen, hvis man har brug for den rette inspiration, finde kompetente samarbejdspartnere eller er på udkig efter den næste CTO.

“Vi tager til GOTO Aarhus for at udvide vores netværk indenfor tech / programmør communitiet, vi kan selvfølgelig også lære noget fra alle de fantastiske mennesker der også kommer på GOTO Aarhus konferencen. Men for en mindre startup kan det være for at finde, medstiftere, programmører og selvfølgelig lære noget fra andre med en meget startup erfaring”

“Vi har haft vores hoveder dybt begravet i Soundcloud det sidste år, nu er det på tide vi kommer lidt ud. Derfor er GOTO Aarhus en rigtig god mulighed for at samle ny inspiration. Vi vil gerne bruge muligheden til at fortælle om nogle af vores erfaringer og håber at vi kan kaste en masse tilbage til communitiet og det kunne være, vi var så heldige, og fandt nogle talenter, der brændte for Soundcloud og havde lyst til at arbejde for os”, siger Eric Wahlforss.

Før Eric Wahlforss og Soundcloud fik den erfaring, var de bare endnu en startup med en drøm og vision. Eric og medstifter Alexander Ljung der begge er fra Sverige, valgte Berlin som fundamentet, og fik hurtig fat i den elektroniske scene gennem deres eget netværk. Soundcloud har siden hed udviklet sig til en af succeshistorier indenfor tech miljøet og musikbranchen omfavnelse af tjenesten, har kun gjort Eric og Alexander endnu mere stolte og i dag lever og ånder de for, web, lyd og musik. Soundcloud har været med til at ændre folks relation til lyd og hvordan de kan interagere med det på nettet og i deres dagligdag.

Bootstrapping af Finske kvalitets stole
“Når man starter virksomhed, handler det om at bootstrappe. Vi havde et møde med en potentiel investor og fortalte ham kort om tjenesten, han vidste ikke ret meget om web 2.0. Men vi sad i vores lokale med dårlige møbler og investoren fortalte at han havde en garage fyldt med møbler til et kontor. Vi tog derned og han havde ret, han havde en hel garage fyldt med møbler. Vi fik dem bragt tilbage til kontoret og blandt dem fandt vi nogle kvalitet møbler i blandt. Dem har vi stadig på kontoret i Berlin. Det er at bootstrappe”

Soundcloud har sidenhen vokset sig større og større og i dag tiltrækker de millioner af brugere om måneden, de har små artister på tjenesten og helt store bands som Smashing Pumpkins. De er den største platform for semiprofessionelle og professionelle musikere og flere bruger Soundcloud som deres platform til at blive kendt. De har modtaget investering flere gange og er i dag en af den mest attraktive tech startups i Europa, som flere giganter har haft følerne ude efter. Soundcloud har også planen klar for fremtiden og integration og tilgængelig bliver nogle af nøgleordene

“Der kommer til at ske rigtig meget med Soundcloud, vi arbejder på nye spændende apps, arbejder for at få de sidste detaljer på plads med andre indholdpartnere både i musikscenen men også udenfor, og til sidst er der nogle rigtig fede tredje parts apps på vej, så stay tuned!”

Kærlighed for ens egen produkt kan være en driver der kan gøre din startup til en vinder, for Soundcloud har det præcis været dette der gjorde dem til hvad de er i dag, flere milepæle i deres historie har centreret om musik og lyd. For Soundcloud og hele communitiet omkring forsvinder denne kærlighed ikke bare, den ligger i blodet og bliver større og større for hver dag der går.

Oplev Eric Wahlforss på GOTO Aarhus – husk at bruge vores promotioncode: Trendsonline2011

1 kommentar

Skriv et svar