Arkiver

Nyheder

Update – Startup City en ny by kommer på verdenskortet

Som tech startup i Aarhus, har man kun kunnet kigge på København med misundelse med Foundershouse, tilsvarende steder i Silicon Valley og resten af verden. Det eneste sted man kunne gå hen, hvis man ville ind i epicenteret var Geekhouse. Dette var desværre sat til at blive lukket, men det ville to af forgangsmændende bag Geekhouse ikke være med til. Trendsonline.dk har fået et eksklusivt interview med Tommy Pedersen og Michael Heltzen fra det nye iværksætter power-house i Aarhus – Startup City.

Geekhouse ver. 2.0
Da Trendsonline.dk første gang hørte om Startup City, så var vores første tanke at det var en revival af Geekhouse, men det er ikke kun det! Dette er en version 2.0.
780 kvadratmeter stort hus er sponsoreret af Claus Søgaard fra El:Con. Trendsonline.dk og resten af tech-startup scenen kan kun takke dybt for denne mulighed. Ikke nok med at Aarhus by får et nyt epicenter for techstartups, men udover det kommer der nogle unikke ekstra muligheder.

“Vi ligger et par nye grundsten til virksomheds opstartsprocessen og lader os inspirere af nogle af de andre koncepter der kører rundt om i verden. Så nu kan vi i Aarhus skabe en masse ekstra værdi via vores iværksætteri koncept” siger Tommy der sammen med Michael Heltzen har været forgangsmænd for Startup City.

Investorer og mentorer
Startup City er bygget som det helt rette sted for ambitiøse iværksættere. Man kan komme fra gaden og sætte sig ind på en gratis plads (hvis der er et frit skrivebord). Snakke om ens idé, få feedback fra folk der har erfaring, og hvis ideen er stærk kan man finde programmører og andre folk der passer til ens team. Derefter kan man arbejde sig videre op på, bogstavelig talt, til næste sal og få eget kontor og efterfølgende sikre investering og hjælp fra relevante mentorer.

En række erfarne mentorer fra ind- og udland vil sikre, at indbyggerne i Startup City fokuserer på at bygge virksomheder med fokus på vækst og bæredygtig værdiskabelse. Startup City vil samtidig tiltrække risikovillig kapital fra danske og internationale investorer.

“Vi begynder at flette en mentorrolle ind i det og dem der har pengene bliver tilknyttet som mentorer og potentielt som seedinvestor”, siger Michael Heltzen der selv er medstifter af BlueSEQ og har været en af de ambitiøse iværksættere i Geekhouse og nu i Startup City.

Vi har tidligere interviewet en række startups fra Geekhouse, heriblandt Michaels BlueSEQ, Sebastians Mivando, Anybite, Openhours og som kronen på værket Firmafon med Niklas Stephenson, der brugte Geekhouse som afsætningsrampe og fandt den første del af holdet der i dag har fået en Seed Capital investering og flyver derudaf.

Info møde
D. 16/11 kl. 9.00 er der intro møde om Startup City i Geekhouse hvor Tommy og Michael fortæller om mulighederne for at blive en del af Aarhus skarpeste iværksætter-platform. Husk at sætte kryds i kalenderen. Trendsonline byder Startup City velkommen og håber at denne by kan være med til at sætte en tyk streg under Danmarks iværksætterlyst og endnu engang sætte os på verdenskortet.

Tror du på det bliver en succes? Har Aarhus nok steder for tech-startups eller er det her bare et must have? Vores holdning hos Trendsonline.dk er klar, men hvad mener du, kom med din kommentar nedenfor.

3 kommentarer

Skriv et svar