Arkiver

Nyheder

Fokus – Startup Weekend Aarhus – de sidste timer før pitching

Der er knap så meget snak i dag. I INCUBA Science Park i Aarhus sidder startup-elskere lige nu i stor fordybelse og arbejder intenst på de virksomhedsidéer, der skal præsenteres for arrangementets jury om et par timer. Trendsonline.dk følger med fra sidelinjen.


I fredags blev 31 idéer til nye startups pitchet foran en forsamling af innovatører, forretningsfolk, programmører og andre kreative folk – ved en efterfølgende afstemning blev de reduceret til de 10 (bedste) idéer, som teams – dannet under arrangementet og specifikt til de enkelte idéer- har videreudviklet i løbet af weekenden.

Nu er det søndag og den sidste dag for Startup Weekend. Man kan se på de enkelte teams, at det har været en hård lørdag – nogen har kørt 24 timer uden reel søvn. Grupperne er delt op, så der bliver arbejdet på forretningsmodellen ét sted i Incuba Science Park og programmeret og designet i et andet. Der arbejdes seriøst, og hver enkelt blindgyde for at fejle analyseres for at finde frem til en vej, der kan føre dem væk fra blindgyden og ud på the road to succes. Trendsonline.dk har kigget flere af holdene over skulderen og fulgt deres proces i løbet af de første 48 timer. Flere har næsten en running-demo klar. Facilitatoren for weekenden Leo har i løbet af weekenden rådgivet deltagerne om, at det er screenshots, der skal bruges, da en “demo altid bryder altid sammen, og hvis man fejler når man laver den sidste pitch, så fejler man 100 %.”

Idéer inden for forskellige områder

Der arbejdes for eksempel på et video-site for håndboldspillere, der skal gøre det muligt for spillere at uploade deres evner online samt en hjemmeside, der skal hjælpe caféer med at reducere deres omkostninger. Flere teams arbejder også på nye applikationer – som dén, der skal kunne hjælpe blinde mennesker, der har behov for offentlig transport ved at lokalisere busser via gps eller familieappen, der skal gøre det muligt for forældre at designe en individuel-orienteret app, der dækker netop deres families behov.

Startup Weekend – også i andre lande
Det er langtfra kun i Aarhus, at der er blevet idéudviklet og dannet nye virksomheder i løbet af weekenden. I mange lande afholdes netop nu Startup Weekend, som er en international virksomhed og begivenhed. I Rumænien er der for eksempel blevet dannet 11 teams i løbet af weekenden, som går under navne som Food Truck, Startup Village og Life Saver. På hjemmesiden for Startup Weekend i Denver, USA, er der lidt mere information at hente om de forskellige virksomheder – for eksempel nævnes UpShark, som beskriver sig selv som en WordPress for restauranter, der hjælper restauranter med at opbygge en brugervenlig hjemmeside og tilhørende mobilapplikation, der forbinder dem med deres kunder.

Det bliver for tech-elskere spændende at se, hvem der løber af med førstepræmien i de forskellige byer og endnu mere spændende at følge de mange nye tech-startups, der kommer frem på startup himlen.

Skriv et svar