Arkiver

Nyheder

Flere danske it-iværksættere er nomineret som Europas bedste

Bedste startup. Bedste business angel. Bedste startup rådgiver…Når den europæiske it-startup-konkurrence ’The Europas’ løber af stablen i morgen, er det ikke de mest ydmyge titler, der står til at skulle uddeles. Og for den danske startup-branche er der særlig grund til at holde på vejret. Flere danske startups og iværksættere er nemlig at finde blandt de nominerede


Én af dem er arbejdsplatformen Podio, der er nomineret i kategorien ’Best Business or Enterprise Startup’. Jon Froda, som er co-founder af virksomheden, er glad for den europæiske anerkendelse. ”Jamen, det er da et kæmpe klap på skulderen. Det viser os, at der er et behov for bedre arbejdsværktøjer i virksomhederne, og ikke mindst, at vores strategi med at lade slut-brugerne bygge disse værktøjer på Podio har været rigtig,” udtaler iværksætteren.

Podio er ikke den eneste danske startup repræsenteret i kategorien for den bedste startup. Videotjenesten 23 Video er også at finde blandt de nominerede, som desuden kan glæde sig over at have ét af sine co-founders, Thomas Madsen Mygdal, nomineret i kategorien ”Best Angel or Seed Investor”. For Thomas er nomineringerne ”ikke noget, man kan klage over”, og som han siger i et muntert tonefald, ”Det betyder vel, at man gør noget, der bare er halvvejs fornuftigt.”

Motiverende for nye danske iværksættere
En anden dansker der har modtaget en personlig nominering – som bedste startup rådgiver – er Tine Thygesen, der er CEO af virksomheden Everplaces, som konkret udmønter sig i en applikation. Hun siger om person-nomineringen:

”Det er naturligvis en stor ære, men nu er det jo Everplaces, der er det vigtigste for mig, så når det begynder at være ’Everplaces’ og ikke mit navn på plakaten, så begynder det først at betyde meget for mig. Vi er jo kun lige kommet ud i beta, men det skal nok komme,” siger Tine, der samtidig viser begejstring for antallet af danske nomineringer i konkurrencen.

”Det er fantastisk vigtigt, at vi får skabt en stærk bred iværksætterkultur i Danmark. Derfor er det fremragende, når danske startups gør sig godt i internationale sammenhænge, fordi det viser folk herhjemme, at vi kan være med blandt de bedste. Det er meget motiverende, ikke mindst for nye iværksætterspirer.”

Udvælgelsen af de nominerede
Virksomheder kan selv indstille deres startups til ’the Europas’, hvorefter konkurrencens rådgivningsorgan (Advisory Board) udvælger de bedste kandidater. Det er dog offentligheden, der i sidste ende bestemmer, hvem af de nominerede, der på torsdag løber af med de forskellige priser.

Overrækkelsen afholdes i London.

Skriv et svar