Arkiver

Nyheder

Studentertopmødet 2011: En Team Danmark-model for entreprenører?

Under det årlige Studentertopmøde, som blev afholdt den 17. november, kom entreprenante studerende med forskellige løsningsforslag til, hvordan vilkårene for iværksætteri på uddannelserne kan forbedres.

Ét af forslagene, der kom på bordet, var at tage udgangspunkt i Team Danmark-modellen, der som bekendt tilrettelægger særlige uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere – konkret blev det i denne sammenhæng forslået at gøre det muligt for studerende med en iværksætterlyst at arbejde på at starte virksomhed ved siden af studierne. Andre idéer var at skabe iværksætter-praktikpladser og at øge fokuset på socialt og kulturelt entreprenørskab.

Erhvervsministeren tager forslag med videre

Studentermødet blev afholdt af Fonden for Entreprenørskab, Next Generation samt studenterorganisationerne Ideeme og Gate to Create. Cathrine Oldenburg, som er projektleder i Gate to Create, er begejstret for arrangementets forløb. ”Jeg er meget tilfreds med Studentertopmødet og de resultater, vi fik ud af det. Det var en fantastisk dygtig gruppe unge, vi fik samlet, fra mange forskellige universiteter og fag, og det afspejles i resultaterne, fortæller hun og uddyber, ”Erhvervsministeren, der åbnede mødet in person, bad os direkte om at sende ham resultaterne af mødet, og så ville han tage dem med i regeringens direkte arbejde med området – og det er vi jo meget glade og stolte over.”

Studietiden er oplagt til at starte virksomhed

Flere politikere samt iværksætter-profiler kom i løbet af dagen ind på vigtigheden af at tænke entreprenørskab ind i uddannelsessystemet. Iværksætterne Martin Thorborg og Torsten Kollind påpegede for eksempel begge, hvordan studietiden er oplagt til at starte virksomheder, fordi man som studerende er forholdsvis sikret af SU og lignende forhold. Ligeledes tilkendegav Uddannelsesministeren og Undervisningsministeren, at det skal være nemmere for studerende at starte egen virksomhed. Cathrine Oldenburg tilføjer, ”Vi har brug for unge, der kan tænke innovativt og kreativt, hvis vi skal sikre fremtidig vækst og velfærd. Derfor er det vigtigt, at vi stifter bekendskab med iværksætteri og innovation i løbet af studierne. Det handler jo i bund og grund om at kunne omsætte teori til praksis og idé til produkt. Det er kompetencer, som alle vil kunne have gavn af, uanset fag.

 

Studentertopmødet blev afholdt første gang i 2010 og er en tilbagevendende årlig begivenhed.

 

Artiklen er baseret på information og udtalelser fra projektleder i Gate to Create, Cathrine Oldenburg.

2 kommentarer

 • Jeg har en ide. Fyr alle de mennesker der er ansat af det offentlige til at “vækste” iværksætteriet. Og brug pengene fra væksthuse, Gate to Create, Next generation, fonden for Entreprenørskab, venture cup, etc etc etc etc etc etc etc. til at give skatte incitatmenter til iværksættere. Der er snart flere der er ansat til at “støtte” iværkstætteri end der er iværkstætter.

  Mvh

  Filip

  • Hej Filip
   Tak for kommentaren.
   Jeg synes ikke man kan stille det op så sort / hvidt som du gør. Men det kunne være rigtig fedt hvis de ansvarlige prøvede at ryste posen og virkelig gennemtænke systemet og se om det ikke kan gøres smartere.

Skriv et svar