Arkiver

Nyheder

Interview med Runseedo – en social platform for børn

Sylvia Brune er ingen fan af bureaukrati. Så hun var taknemlig, da hun i 2009 fandt vej til den kreative og “afslappede” entreprenør-verden. I dag arbejder hun på den sociale platform Runseedo, der hjælper børn med at dele billeder og oplevelser med deres familie – sikkert og nemt. Trendsonline.dk tog en snak med Sylvia om baggrunden for Runseedo (Løb-Se-Gør), der forventes at gå i beta før jul.


”It was boring as hell”. Sådan beskriver Sylvia sit job hos Mærsk, som hun fik efter sin bachelor i 2006. “Det der autoritet og hierarki er nok ikke lige mig,” tilføjer hun i et muntert tonefald. Efter endnu et job under bureaukratiske forhold besluttede Sylvia sig for at læse videre på en kandidatuddannelse på CBS i entreprenørskab og innovation. Snart arbejdede hun som frivillig for Venture Cup, sidenhen som arrangør for Startup Bootcamp i starten af 2010. ”Det var her, jeg for alvor lærte entreprenør-verdenen at kende og blev grebet af den. Jeg begyndte at læse blogs af tech-entreprenørs og at følge virksomheder på Twitter,” fortæller hun.

Navn kom før idé
I takt med at hun fik en større indsigt i entreprenørskab, fik Sylvia mere og mere lyst til at selv at starte op, og en dag i foråret kom navnet til hende. ”Jeg var på vej til en koncert, da jeg kom på Runseedo. Jeg syntes, det lød ‘cool’ og skyndte mig at tjekke, om domænet var ledigt, hvilket det heldigvis var,” fortæller hun. ”Jeg tænkte: så sejt et navn må jeg da kunne bruge en eller anden dag,” tilføjer hun grinende.

Og idéen kom, da single-moren Sylvia en dag var på bar. ”Min datter var hos hendes far, og jeg kom til at tænke på, hvad hun mon lavede, og af dette tænkte jeg, at det kunne være fedt, hvis man havde et sted, hvor man kunne uploade billeder af, hvad der foregik med ens børn,” fortæller Sylvia, der efterfølgende undersøgte lignende og eksisterende muligheder, som hun dog ikke syntes, var særlig gode.

Sylvia tog efterfølgende fat i en bekendt, som var klar til at stå for kodningen af Runseedo-site. Han er i dag den anden medstifter af Runseedo.

Børn er brugerne
Runseedo skiftede med tiden målgruppe og er gået til at være en platform for børn i stedet. “Vi syntes, der manglede et sted for børn, hvor der kunne være en direkte og sikker forbindelse til familie og venner. Hvis man som barn gerne vil sende sine bedsteforældre et takkekort for deres julegave, så kan de gøre det her via en video for eksempel,” forklarer Sylvia, som samtidigt understreger, at forældrene agerer værge på siden og bestemmer, hvem der skal tilføjes af medlemmer til det pågældende barns profil.

Sylvia Brune er meget passioneret omkring emner relateret til børns brug af teknologi – noget hun også blogger om

Sylvias råd til tech-entreprenørs: ”Afprøv ting så hurtigt som muligt. Der er ingen grund til at holde din idé skjult. Runseedo er kun blevet til, hvad det er, fordi jeg delte mine idéer med andre.”

Skriv et svar