Arkiver

Nyheder

Update – Drengene fra Ge.tt sikrer sig endnu en omgang investering

Vi har skrevet en del om dem og de har altid stået klarest på startup himlen. Vi interviewede den ene stifter Tobias i et super interessante podcast, kan høres her – Podcast med Ge.tt. Nu har de med deres simple browser-baseret fildelingstjeneste offentliggjort at de i dag har fået en ny venture-kapital investering på €350.000 fra Atomico


USB til Cloud
Ge.tt blev skabt af Tobias Baunbæk og Mathias Buus Madsen som fik idéen mens de studerede datalogi ved Århus Universitet. Sammen med andre studerende havde de ofte brug for at dele filer med forskellige mennesker på mange platforme og det endte tit med at der blev brugt USB-nøgler. Selvom der var andre fildelingstjenester var der ikke rigtigt nogen som passede til deres behov. Andre tjenester krævede en konto, installation af software og tilbød ikke streaming, hvilket var nogle af de faktorer som spillede ind.

Fra Venture Cup til Atomico
De opdagede at en kombination af streaming-teknologier og et intelligent køsystem kunne bruges til at lave en meget hurtigere og simplere teknologi. Og at dette kunne lade sig gøre i browseren uden et krav om installation af software. De lavede en prototype, deltog i den danske iværksætterkonkurrence, Venture Cup, og vandt €6.700. Det hjalp med til starte virksomheden, og founderne stoppede på universitet for at fokusere fuldt ud på Ge.tt.

Tobias Baunbæk, CEO og co-founder af Ge.tt sagde: “Både investeringen i Ge.tt og introduktionen af vores premium service vil hjælpe os så vi kan blive ved med at tilbyde servicen til vores stadigt voksende skare af brugere fra hele verden. Vores mål var at gøre det nemt at overføre filer, og dagens offentliggørelse kommer til at hjælpe os med det.”

Et smut til Techcrunch Disrupt
Tilbage i oktober var Ge.tt på besøg i Silicon Valley til den store tech-event Techcrunch Disrupt. Her havde Ge.tt en stand og mange mennesker var forbi for at besøge standen. Der var ikke mange danske virksomheder eller bare virksomheder med dansk islæt på Disrupt, Ge.tt var den ene og den anden Trendsonline.dk!
Hvis man vil høre mere om denne event kan man lytte til et podcast fra Harddisken her.

Investeringen har betydet at Ge.tt har kunnet ansætte flere folk. Holdet består nu af fire udviklere, hvillet inkluderer de to foundere og en designer. Holdet udsendte for nyligt et API som gør det muligt for andre udviklere at lave plugins til Ge.tt, eller benytte det i deres egne applikationer. Denne feature var meget efterspurgt, og mange af de udviklere som ville have dette har allerede færdiggjort deres første projekter. På et år har de allerede mere end 425.000 brugere fra hele verden som har brugt tjenesten siden den startede i november 2010.

Trendsonline.dk forsøger i den kommende fremtid at få en ny interview aftale i stand med Ge.tt drengene og hører om deres triumf med denne investering. Vi kan kun ønske dem stort tillykke herfra!

Skriv et svar