Arkiver

Nyheder

Tur til Silicon Valley – Besøg hos Plugandplaytechcenter og IDEO

I skal ikke snydes for oplevelserne den sidste dag i Silicon Valley, hvor vi besøgte Plugandplaytechcenter, et af de mest anerkendte steder i Silicon Valley, hvor du kan få et godt afsæt til din startup. Det er et Incubationsmiljø med mulighed for at finde investorer gennem deres mange samarbejdspartnere, skabe et unikt netværk og træne pitch flere gange i ugen. Man bliver mødt af en parkeringsplads hvor det at være månedens startup eller investeringsselskab bliver belønnet med en plads tættest på indgangen.


Plugandplaytechcenter der ligger i Sunnyvale tæt på Palo Alto er hjemsted for 200 tech-startups, der har været så heldige og dygtige at komme igennem nåleøjet. Trendsonline.dk var på besøg hos Plugandplay sammen med gruppen af danske startups. Inspirationen var meget stor og man kunne få lov til at kigge lidt ind bag de forskellige “kontorer”, se de pulserende gange og vigtigst af alt høre de mange håbefulde startups pitche for potentielle VC og angels. Pitching har været en stor del af ugen og ugen har budt på russere der godt kunne have trænet lidt mere til en amerikaner fra Founders Institute der med fuck og andre bandeord trænede de håbefulde startuppere, man kan ihvertfald mærke man lige i USA.

Så er det tid til pitching
Efter rundturen kom vi frem til ovennævnte pitching session, vi blev dirigeret ind i et rum, med bordet formet i en hestesko og med nogle pladser ude ved væggen, som vi som tilskuer til denne træning fik tildelt. Mens vi sidder der kommer den ene spændende startup efter den anden op og præsenterer på 3-4 min. deres idé. Efterfølgende sidder der en række større og mindre angels og VC og kommer med forslag til mangler i præsentationen og hvad de generelt skal gøre for at gøre pitchen kortere.

“To much on the product, to little on the business model” udbryder Eric Muller.

Næsten alle har problemer med at holde den rigtige længde på pitchen og skal endnu engang hjem i Powerpoint og skære fra og kun holde sig til det absolut vigtigste.

De danske startups er tilbage i Palo Alto igen og har et par timer til at slappe af inden det går videre ned til den anerkendte design virksomhed IDEO, der er kendt for at stå bag design på mange hverdagsting og er ganske enkelt helt fantastiske til brugerorienteret design.

Et håndtryk med en millærder
IDEO ligger kun en halv mile fra vores hotel, så i dag er det på gå ben og ikke i en supercharged udlejningsvogn. Trendsonline.dk er så heldige og spotte en Ferrari, men endnu sjovere manden der lige har investeret godt $800.000 på den helt nye Ferrari, hvad vi senere finder ud af er at det håndtryk vi efterfølgende giver til manden med Ferrarien er et håndtryk fra en Hedge Fund ejer med en portfolio værdi på godt $3 milliarder.

Vi får den helt store rundtur på IDEO, men man kan også begynde at mærke at de sidste mange dages indtryk ligger inde i hovedet og suser rundt, dette er selvfølgelig den sidste planlagte event, men Podio, Bill Joos, Founders Institute, Google, HP, Apple, Color, Waze, Silicon Valley, Palo Alto, Stanford University og meget andet suser rundt i hovedet ihvertfald på Trendsonline.dk udsendte.

Vi kommer ind under huden på IDEO og hvad de gør for at lave det helt rigtige design og et af de sjovere eksempler kan nævnes IDEO som designere til Ford der havde brug for et unikt display til deres eco venlige biler. Her kan man via et træ der gror og et træ der visner så hvor eco venligt man kører bilen.

Efter turen tilbage til hotellet kan nævnes at vi går forbi Flipboard, Color, Quora og Waze (der sidste år vandt Le Web). Det er så kompakt og så intenst at man skal opleve det selv før man kan forstå det, og her kan håndtrykket med en milliardær vist sætte en tyk streg under intens.

Skriv et svar