Arkiver

Nyheder

Interview med Venture Cup vinder Read It Loud

Venture Cup er en begivenhed, der for mange kan være første skridt fra idé til startup. Venture Cup er delt op i flere kategorier, men den som Trendsonline.dk finder mest interessant er Mobile / Web kategorien og igen i år var der en række spændende finalister. Der var ikke nogen tvivl blandt juryen, der valgte at Read It Loud til at vinde den officielle pris, hvor Cast.li løb af med publikumsprisen.

En kombination af standard OCR teknologi, talesyntese og Read It Louds egne unikke udviklede algoritme var nogle af punkterne, der fik dem til at løbe af med sejren. Read It Loud er en app som gør det muligt for ordblinde at bruge deres smartphone eller tablet til at scanne en tekst og få den læst højt. Det særlige ved Read It Loud app’en er, at den kan genkende tekst i det man kalder ‘hostile environment’ – dvs tekster på plakater, gadeskilte og andre steder i det virkelige liv.

Den tekniske del af teamet har arbejdet et godt stykke på algoritmen, men det var først i 2011 at hele teamet blev sammensat.
“Da vi fandt sammen i slutningen af oktober sidste år, der var Asger allerede et godt stykke med algoritmen. Vi gik i stedet i gang med at fokusere på strategien for produktet”, siger Thomas Lindvig der er CEO.

Det er vigtigt at teamet er det rigtige og det ved Read It Loud også. De har sammensat et rigtig godt team med nogle kompetencer der supplerer hinanden rigtig godt.
“Asger Lund Pedersen, er vores CTO. Han har programmeret siden han var 12 år og lavet alt fra websites til backend systemer. Han har det seneste år fokuseret på ‘image processing’ og ‘machine learning’, hvilket også er baggrunden for vores teknologi. Katrine Høyberg, er vores AD’er. Hun er uddannet arkitekt og ejer et bureau for grafisk og visuel kommunikation. Katrine er også mor til en 11 årig ordblind dreng, så hun ved hvad det vil sige at have problematikken tæt på. Jan Krog Henningsen, er projekt manager og er drivkraften bag fremdrift og samarbejde i projektet. Han har også erfaring fra opstart af et par virksomheder, og har desuden en passion for usability. Jeg hedder Thomas Lindvig og er CEO. Jeg har mere end 11 års erfaring med at bygge NTR forretninger op i medieverdenen og som start-ups, med særligt fokus på online forretninger. Senest har jeg været ansvarlig for Consumer Sales hos Berlingske Media med ca. 25 mand under mig,” siger Thomas.

Førstepladsen ved Venture Cup og hvad så?
Read It Loud er stolte og glade, og ser det som en stor anerkendelse af deres arbejde, at det var dem der løb af med første præmien. De har fået ekstra energi til projektet, for som de siger: Så er det trods alt en jury som selv har en stor viden om netop app og web markedet som har tildelt dem prisen. Read It Loud tror selvfølgelig på deres egen idé, men at juryen også gør, giver dem håb om fremtiden Derudover håber de at udover den opmærksomhed de allerede har fået, at det åbner den rigtige dør til en mulig investor.

Fokus er noget af det vigtigste for en startup og for Read It Louds team er det ikke meget anderledes
“Vi skal fokusere på at få vores prototype helt færdig og teste den af i målgruppen. Derudover skal vi tale med en række vigtige strategiske partnere på afsætningsområdet, ligesom vi skal tale med potentielle investorer. Ambitionen er at have et produkt klar inden for de næste 6 mdr., som vi kan lancere overfor en mindre gruppe af ordblinde. På baggrund af de læringer vi gør herfra, justerer vi produktet til, hvorefter vi releaser det til en bredere skare.”, afslutter Thomas

Trendsonline.dk er glade for at endnu en startup har markeret sig og med et rigtig spændende produkt, der virkelig kan hjælpe en overset målgruppe indenfor startups. Vi håber på de får den nødvendige succes og vil som altid følge op med et nyt interview når vi kommer længere frem i kalenderen

Skriv et svar