Arkiver

Nyheder

Interview med Mindteacher – Sara Green Brodersen

Dealspacet bliver mere og mere fyldt, men der er heldigvis plads til flere der opererer i feltet social buying. En af de helt nye startups, der ikke kun satser på Danmark er Mindteacher. De sidder nede i Startup City og vi tog en snak med den ene af stifterne


MindTeacher er et dealsite for online kurser, der findes mange dealsites, men ikke nogen der dækker dette område så fokuseret som Mindteacher agter at gøre

“Vi finder de bedste eksisterende kurser af professionelle på nettet. Kurserne kan købes på vores site og bliver solgt efter social buying konceptet, som mange kender fra Groupon og lignende sites. Kurserne kan omhandle alt fra hvordan man laver en tre retters fransk menu, hvordan man træner op til et maraton eller hvordan man scorer lønforhøjelsen. Det vil sige man kan altså lære noget nyt 90% billigere end normalt”, udtaler Sara til Trendsonline.dk og fortsætter

“Vi holder øje med hvilke emner som trender og finder kurser efter hvad der er oppe i tiden, og hvad folk gerne vil lære. Alle kurser bliver på engelsk og vi kan derfor åbne op for et globalt publikum med det samme. Vi synes det er fedt at kunne give folk muligheden for at lære noget nyt og sjovt”.

Stort team og stærke mentorer
Mindteacher er den perfekte netværkshistorie om at nogen som kender nogen. Den ene stifter Martin søgte i starten efter en programmør og en som kunne stå for markedsføring. Han nævnte det over for en bekendt som satte ham i kontakt med både Sarunas som nu er Mindteachers programmør og Sara der står for marketing. På det tidspunkt havde Martin allerede involveret Sebastian, den anden programmør og en række af rådgivere blandt andre Peter Mühlmann fra TrustPilot og Morten Storgaard fra SumoPix gennem hans eget netværk.

Mindteacher er en blandet skare af danske og folk fra udlandet, men hvordan er holdet helt præcist sammensat

“Vi er kun to danskere i det core team, nemlig Martin og jeg selv. Udover det er Sarunas fra Litauen, Jessica fra USA, Yonko fra Bulgarien og Andrei fra Rumænien.Desuden har vi alle rejst en del. Yonko har boet i Frankrig i 3 år, Martin i Italien af flere omgange og jeg selv har været i både London og San Francisco. Det giver en super god dynamik – og ind imellem møder man jo også lidt kulturbarrierer og sprogforvirring, men det følger jo bare med”

Et ungt team med enorm gejst
Rollerne er delt op så Martin der i starten ledte efter teamet er Chief mind, Sarunas Vaisnoras, er Web Development Mind, Sebastian er ligeledes programmør, to personer der reseacher nettet efter de bedste deals er Andrei Dumitrescu og Yonko. Jessica er Copy Writing Mind og jeg er Marketing Mind, siger Sara Green Brodersen

Det er nogle unge startuppere der står bag og de fleste studerer stadig

“Martin er faktisk den eneste som ikke studerer. For os handler det om at få lov til at få fingrene ned i iværksættermulden og opbygge et netværk samtidig med at det er virkelig sjovt og et spændende projekt. For virksomheden er det jo ideelt at vi alle kan arbejde gratis – win win. Men det er ret fedt at arbejde i så ungt et team, det gør det bare vildt sjovt at komme på ”arbejde”.

Startup med rette attitude
Det er vigtigt at se startuppen som en virksomhed og få lavet nogle faste rutiner, så projektet ikke begynder at sejle og de enkelte deltagere mister momentum

“Vi går alle meget professionelt til værks på den måde. Det er klart at fordi vi alle har arbejde og muligvis studie ved siden af varierer mødetidspunkterne noget, men som de fleste iværksættere nok kender til så lægger man automatisk en masse timer i det fordi der bare skal ske noget med virksomheden og pludselig har man siddet 14 timer med det. Desuden er vi på 2 ½ måned gået fra 1 til 6 personer som er med på projektet og det kræver noget koordinering og projektstyring som en ”rigtig” virksomhed”

Fire af os er mere end fuldtid og så har vi to som kommer ind et par gange om ugen, men vi stempler ikke ind og ud, så et præcist timeantal er svært at give.Jeg ved bare at der konstant er aktivitet på skype, mails, Podio og vores facebook gruppe, så vi står stort set ikke stille i øjeblikket,” fortæller Sara

Mindteacher sidder nede i Startup City og får mulighed for det rigtige afsæt uden de skal ud og investere i lokaler.

“Vi kendte alle et par stykker som sad i Startup City i forvejen og på den måde var det oplagt at vi skulle herned også. Startup City dækker desuden et basisbehov i forhold til at have et fysisk sted at være. Udover det, er her et super cool miljø hvor folk sparrer og netværker på kryds og tværs. Vores borgmestre gør desuden meget for at vi har det godt socialt og at arbejdsmiljøet er så optimalt som muligt. Der bliver også afholdt en del faglige events i samarbejde med andre organisationer i byen”

Første deal klar i 1. maj
Mindteacher arbejder hårdt på at blive færdige med den første version, men afslutningsvis siger Sara til Trendsonline.dk at den første deal gerne skulle være i luften omkring 1. maj og indtil den dato, kan man følge med på deres Twitter og Facebook Page. Desuden vil Mindteacher meget gerne høre hvilken type kurser der kunne være interessante for dig, så hvis du har nogle forslag kan du skrive dem nedenfor.

Trendsonline.dk byder Mindteacher velkommen på Startup-himlen og glæder os til at følge dem og ser frem til deres launch. Endnu engang kan vi kun takke Startup City for de muligheder de giver Aarhusianske startups, vi bøjer os i støvet!

1 kommentar

Skriv et svar