Arkiver

Nyheder

Interview med Microworld Nova – Benny Dohn

Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside


Det er ikke nogen hemmelighed, at Microsoft sidder solidt på verdens IT-marked. Derfor er det i mange firmaer påkrævet, at medarbejderne opnår en certificering i Microsofts programmer. Og det er her, at
Microworld Nova står klar til at hjælpe. I samarbejde med Microsoft og en række Learning Partnere kan de tilbyde et certificeringskit til Microsoft, som med ét login indeholder både e-learning, tests, liveinstruktører og ikke mindst gyldne tips til, hvordan man bedst muligt klarer sig igennem eksamensforberedelsen.

Bag Microworld Nova står blandt andet Benny Dohn, der er virksomhedens CEO. Han har beskæftiget sig med IT siden 1979, hvor han startede som edb-operatør, og fra 1984 begyndte han at arbejde med salg af IT på det store private marked. Derudover har han været med til at starte flere IT-firmaer op igennem tiden. Det var derfor også naturligt, at han blev valgt til den øverste post i Microworld Nova, da ejeren den 1.december 2010 opkøbte aktiviteterne fra et konkursramt firma, der var i gang med at udvikle de to produkter, som virksomheden i dag tilbyder.

Microworld Novas største produkt er en Microsoft-certificeringspakke – et såkaldt ”MS Cert Kit”, som gør folk, der arbejder med IT, klar til at tage en eksamen og dermed blive certificeret i et Microsoftprodukt.

”Vi gør det ved at sælge et stand-alone produkt, så man i stedet for at få kurser, får alt undervisning som e-learning og selvtest. Her lærer man så om et produkt og tager nogle test for at se om, man har forstået det. Derudover får man også en Live Tutor, som man kan chatte direkte med døgnet rundt, hvis man går i stå. Instruktørerne kan se resultatet og rådgive kursisten ud fra det,” forklarer Benny Dohn og fortsætter:

”Når man føler sig klar til eksamen, kan man inden tage en prøveeksamen via produktets MeasureUp modul. Her får kursisten indblik i om han er klar til den endelige eksamen eller om man
skal vende tilbage til e-learning og dygtiggøre sig.”

Desuden indeholder ”MS Cert Kit” også en række tips til hvilken rækkefølge, man skal tage undervisningen i for at komme igennem hurtigst muligt.

Produktet sælger de først og fremmest til Microsofts Learning Partnere, som indkøber produktet til deres ”blendet learning”, som dels består af e-learning og klasseværelsebaseret holdundervisning.

”På den måde kan de skære nogle af deres undervisningstimer fra, fordi kursisterne kan tage en del af kurset hjemmefra. Samtidig kan instruktøren følge resultaterne og nemmere planlægge den fysiske kursusdag”, siger Benny Dohn.

Ét login sikrer unikt system
Systemet bag ”MS Cert Kit består ganske enkelt af tre portaler, som gør processen overskuelig for brugeren.

”Der er en administratorportal, en instruktørportal, hvor underviseren kan følge kursisterne, og en login-portal for kursisterne. På kursistens brugerflade har man samlet og integreret flere forskellige services fra nogle af de mest anerkendte leverandører på markedet. Det er det, som gør systemet helt unikt. I den normale verden skulle en kursist have mange logins, men her samler vi alle produkterne og styrer dem med ét login”, siger Benny Dohn.

Nova Core hjælper kunderne til e-learning
Ud over ”MS Cert Kit” tilbyder Microworld Nova også et produkt de kalder ”Nova Core” som
virksomheder kan anvende til håndtering af e-learning.

”Vi fandt ud af, at Microsofts kunder ofte ikke bruger de e-learning programmer, de har gratis via deres Microsoft Software Assurance aftale, fordi det er svært at distribuere det ud til brugerne og ligeledes køre statistik på anvendelsen. Derfor tilbyder vi at oprette samtlige bruger i et system, så vores kunder uden at gøre særlig meget kan give adgang til det allerede købte e-learning på det pågældende lands sprog. Og de kan nemt monitorere brugernes anvendelse. Det er et meget nemt system, og så udnytter de det, de allerede har betalt for”, forklarer Benny Dohn.

Det gælder for eksempel det italienske pastafirma Barila, som har 4000 brugere rundt om i verden med otte forskellige sprog. Da de skulle overgå fra Windows XP til Windows 7 og Office 2010 brugte de ”Nova Core” for at lære medarbejderne at anvende det nye system på en hurtig og effektiv måde.

Hård start, men lys fremtid
I dag er der foruden Benny Dohn seks andre medarbejder i Microworld Nova. Virksomheden har haft gode investeringer, men i opstartsfasen løb virksomheden alligevel ind i problemer i forhold til kapacitet.

”De produkter vi overtog, da vi startede op, var mildt sagt ikke færdiggjort, så de første 12 måneder brugte vi på at forbedre vores produkter kvalitetsmæssigt, så de nåede op i en bedre klasse, som var egnet til salg,” fortæller Benny Dohn, der ser lyst på fremtiden:

”Vores fremtid ser god ud. Vi har fået partnere i mange lande som for eksempel det store amerikanske firma Certiport, der er Microsofts e-learning-samarbejdspartner inden for Academics. Så vi er bestemt opadgående, og vi regner med en tredobbelt omsætning i forhold til sidste år.”

Bizspark skaber et godt netværk
Microworld Nova har ligesom mange andre startsups inden for softwareudvikling benyttet sig af Bizspark, som har givet virksomheden flere attraktive muligheder.

”Bizspark har givet os nogle fantastiske muligheder for at holde store omkostninger nede. Det gælder for eksempel på en række licenser, som man skal have for at få en infrasstuktur op at køre i en nyopstartet virksomhed. Derudover er det et godt netværk, hvor man kan møde andre, der har et lignende firma og som har lignende udfordringer som en selv. På den måde kan man få hjælp af andre, som kender de problematikker, man er ude i”, fortæller Benny Dohn, som sidste år også deltog i BizSpark European Summit, hvor startups fra hele verden viste, hvad de har at byde på.

Startups skal have styr på økonomien
Som en erfaren herre inden for startups har Benny Dohn nogle klare råd til andre, der drømmer om at starte deres eget firma.

”Mit bedste råd er, at økonomien skal være på plads. Min erfaring er, at man ofte er alt for positiv i sine økonomiske betragtninger. Man bliver nødt til at have investorerne eller banken med på et rimeligt beløb, for ellers løber man ind i likviditetsproblemer. Det går bare ikke så hurtigt, som man tror”, siger han og fortsætter:

”Derudover synes jeg, at det er godt at benytte sig af netværk, for man kan ikke alt som opstarter. Man er typisk entreprenør eller har en viden inden for et felt, men det gør ikke en til en god bogholder. Derfor er det vigtigt at få hjælp af andre fagområder.”

Trendsonline.dk takker for rådene og ikke mindst indsigten i Microworld Nova. Det ser ud til, at de med deres unikke system har knækket koden til et marked, der ikke bliver mættet foreløbigt, så mon ikke kurven fortsat vil stige for det danske firma.

[styled_box title=”Content-partner” color=”white”]Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside[/styled_box]

2 kommentarer

Skriv et svar