Arkiver

Nyheder

Film for nørder

Spil-branchen er det underholdsningsmedie, som p.t. boomer allermest. Med Zynga i spidsen for social gaming-industrien, er der blomstret en helt ny skare af spillere op. Spillere som spiller spil mens de venter på bussen, sidder på WC (indrøm det nu bare), eller sidder til en kedelig forelæsning. Det er simple spil, som ikke kræver sindssygt meget opmærksomhed.

Så findes der de spil, hvor der i stedet for 15 udviklere bag, sidder én enkelt kunstner. En gut (som oftest) der med alle sine særheder, har vendt manglende udtryksevner til noget positivt gennem spiludvikling. Disse mennesker udvikler spil, fordi det er deres eneste måde at kommunikere med verden på. Fordi de lever for kusnten, og for kommunikationsformen. Det er inspirerende, hvis du spørger mig – og noget som hele branchen skal huske på, når man i kampens hede udvikler spil med lysets hastighed.

Ved Game Developers Conference i San Francisco sidste uge, blev filmen Indie Game – The Movie vist hen over to aftener. Den handler om de små udviklere – kunstnerne, og filmen modtog stående applaus! Indtil videre kan du desværre kun få traileren af se – men i april bliver den udgivet, så alle os der missede GDC kan få et indblik i en helt vidunderlig udviklerverden.

Indie Game: The Movie Official Trailer from IndieGame: The Movie on Vimeo.

 

Og det er ikke den eneste film om industriens udvikling, som udkommer i går. Stephanie Beth udkommer senere i år med filmen US and The Game Industry, der handler om hvad spil kan bruges til anno 2012.

us and the game industry – trailer from us and the game industry on Vimeo.