Arkiver

Nyheder

Startup Weekend – Det er lørdag og vi er rigtig igang

Vi er igang med dag to på StartupWeekend og efter en hurtig tur op i elevatoren på fjerde sal, finder vi de fleste teams, nogle har valgt at arbejde det meste af natten og det kan ses på udtrykket i deres øjne, der viser en anelse af træthed. Men hvis man kigger bag dette, så finder man også en unik startup-energi. En entusiasme, der nok skal føre dem igennem weekenden. De enkelte hold er blevet samlet og det var en broget skare af ideer, der blev pitchet fredag aften.

Lige fra et system der nemt kunne lokalisere, hvor mennesker præcist befinder sig gennem brug af kameraer fra bygninger, skibe mv. En app, der kunne give piger en idé om hvordan en læbestift ser ud på deres læber;). En app der kunne lave lokale lyd-guides til seværdigheder mv. (det ligner lidt en kopi af projektet der var med til sidste Startup Weekend).

“En pige nede fra publikum, kommenterer på pichen og nævner sin kæreste, da pitcheren spørger publikum, om der nogenside er noget, der er blevet væk for dem, folk morer sig højlydt”

Men det der tog, det største bifald var et system, der nemt kunne finde frem til tabte ting. Folk morer sig højlydt, da en pige nede fra publikum, kommenterer på pichen og nævner sin kæreste, da pitcheren spørger publikum, om der er noget, der er blevet væk for dem. Pitcheren er hurtig til at fange denne og fortsætter. Men dette moment positionerer også ideen blandt deltagerne, der senere bliver den idé der får næstflest stemmer, om det er held eller planlagt, det kan man selvfølgelig spekulerer på.

Der er forskellige måder at angribe tingene på og nogle af de enkelte teams er allerede lidt uenige om det er den rette proces. Men hvis man kigger udefra i et helikopter view så gælder det om at have en helt klar plan og ikke dvæle ved grafiske detaljer og forretningsmodellen. Det hele handler om salg, og derfor er mit råd fra helikopteren at fokusere maksimalt på pitchen.

Nedenfor ses listen over de teams, der er med ved denne StartupWeekend:

– TrackEvac – System der kan holde styr på folk lokation ved brand mv.
– Fitforlife – En app / et spil, der får folk til at dyrke motion.
– Linkcontrol – Remote control for embedded links til videoer der er curated af filmproducenterne
– EduMate – Cloudsourcing platform til afhandlinger
– BemyGuide – Create, connect, explore personale audioguides fra byer
– Lifenavigation – Webservice så man kan navigere ens eget liv, et dashboard for managers
– SocialWind – Vindanalyse app. der hjælper windsurfer / kitesurfer med at have kendskab til vindhastigheden
– Comoray – Blodaflæsnings app gennem din telefonen
– Shareshop – Shopping community, hvor man kan få ideer til hvad man skal købe, hvis man poster til Facebook / Shareshops hjemmeside, så får man rabat
– Scoretoy – Open platform der kan udfordre venner til forskellige aktiviteter
– Colorup – Læbestik app, som nævnt ovenfor
– Lokalvæggen / Localwall – Lokalitets app, hvor du kan finde frem til personer der har samme interesse som dig
– SmartTag – App, der kan finde ting der er blevet væk
– DecideIt – En webapp hvor du kan se hvad andre synes du skal gøre ved din udfordring
– QuickInspect – Inspection / construction ipad app, der hjælper inspektører i bygninger med at holde styr på fejl

Nogle af ovenstående ideer, kan forklares bedre af de enkelte startups. Derfor forsøger vi også at interviewe et par af holdene i løbet af weekenden.

Skriv et svar