Arkiver

Kategorier

BlogDebatNyheder

Blog: Virker outsourcing for startups?

BLOG: Når du ikke har råd, eller ikke kan finde den rette programmør eller designer i Danmark, skal du så outsource til et land, der har billigere arbejdskraft?

Skrevet af: Tine Thygesen

Dette spørgsmål møder man tid blandt virksomheder, og der er mange sider af denne sag. Min mening er at outsourcing faktisk ikke fungerer særlig godt.

Når man sidder overfor hinanden i teams, så virker det klart bedst. Man har brug for at snakke, diskutere og hvis du spørger mig, så skal man lytte til hinanden flere hundrede gange, før man forstår hinanden helt rigtigt. Når man er tæt på hinanden i et team, så er man også mere kommittet, mere involverende i det man laver. Dette kommitment, giver også en mentalitet blandt kollegaer, og det personlige forhold giver en “whatever it takes” mentalitet i teamet.

“Fra deres side, så er det næsten umuligt at programmere eller designe noget der integrerer perfekt med resten af arkitekturen”

Men nogle gange har du ikke andre valg end at oursource. I det tilfælde ser jeg to brugbare metoder.

1) Find et helt team der kan arbejde i samme land
Det er den bedste model, men det kræver mange ressourcer, at samle et godt team i et land, hvor talentet og prisen matcher dit budget

Men husk at dette teams skal være en integreret del af jeres startup, der er brug for at CTO besøger dette lokale team min. hver femte uge, og desuden skal der bruges flere kommunikationskanaler (kunne være skype) blandt kollegaerne på de forskellige lokationer. Min. et par gange om året skal de enkelte teams rejse frem og tilbage for at besøge hinanden og lære hinanden bedre at kende. Vær sikker på at lokationen fungerer langsigtet, og der skal min. være tre tech universiteter i området.

2) Lej et team af nogle andre
Nogle outsourcing partnere, som Ciklum, tilbyder at man kan hyre programmører, designere etc. som de har været med til at screene og som arbejder på en permanent kontrakt hos partneren. Denne model kan også virke, fordi programmøren kun arbejder på dit projekt og kan være en del af teamet, der kender produkt- og kundervisionen. Det er ikke ligeså integreret som den første model, men er dog meget bedre end den tredje model.

3) Dette virker ikke!
At hyre en deltidsprogrammør eller designer, i et andet land, fejler næsten altid. Det er ikke fordi de ikke er dygtige, men simpelthen fordi det er umuligt at kommunikere med dem om dine behov. Fra deres side, så er det næsten umuligt at programmere eller designe noget der integrerer perfekt med resten af arkitekturen, simpelthen fordi de ikke har det fulde billede og overblik.

Når man starter ud med sådan en proces, så ser det ud til at være en genvej, men tit bliver det lige det modsatte, og du er nødt til at lave det hele om, og her har du tabt penge og tid.

Hvilke erfaringer har du?

Tine Thygesen, gæsteblogger på Trendsonline.dk
Tine Thygesen @tahitahi, er medstifter og CEO af startuppen Everplaces, en webservice / app der hjælper dig med at holde styr på de bedste steder du skal besøge i verden. Desuden er hun også medstifter af Foundershouse i København