Arkiver

Nyheder

Startup Weekend – interview med NextText

Et hold på otte entusiastiske fyre med vidt forskellig baggrund har sat sig for at hjælpe ordblinde ved at lave et virtuelt læringsystem – foreløbigt kaldt NextText – der kan talegenkende og give feedback.

Startup Weekend i Aarhus er i fuld gang og Trendsonline har fanget startup´en NextText, der knokler med at blive klar til søndag, hvor de skal præsentere deres startup for dommerne.

Nyt system skal læsetræne ordblinde
”Der er rigtig mange ordblinde i Danmark, men der findes ikke særlig mange hjælpemidler til dem. Derfor vil vi gerne udvikle et læringssystem, som på en sjov og nem måde kan træne den ordblinde i at læse”, siger Morten Højfeldt Rasmussen, der er idémanden bag NextText, ingeniør og i gang med en ph.d. på Aalborg Universitet.

Deres idé er, at systemet skal kunne lave talegenkendelse, så hvis man siger et ord forkert, får man direkte feedback på det. Derudover skal det også kunne gemme data og lave statistik på, hvordan man klarer sig.

”Det er meningen, at systemet skal være online, så en lærer kan have flere elever på samme tid. På den måde er de uafhængig af tid og sted, og den ordblinde kan gøre det fra sit eget hjem”, forklarer Morten Højfeldt Rasmussen.

Forberedte pitch i bilen
Det er første gang, han er med på Startup Weekend, og han kendte ingen af de andre i gruppen på forhånd.

”Jeg forberedte min pitch på herned vej i bilen, men har arbejdet på idéen et stykke tid blandt andet med forskning fra Aalborg Universitet omkring ordblindhed. Nu vil jeg gerne bygge videre på det, og syntes, at Startup Weekend var en oplagt mulighed. Og jeg synes, det har været rigtig godt indtil videre, fordi alle bare er så entuastiske og brænder for deres idéer”, siger Morten Højfeldt Rasmussen.

NextText-gruppen, der både består af udviklere, marketingsfolk, designere og en enkelt med pædagogiske skills, regner med at kunne præsentere en tekst søndag, som man kan læse højt fra og få feedback på.

Undertegnede skribent var da også så heldig at blive udvalgt til testspeaker, da de mente, at en klar kvindestemme ville egne sig bedst til at guide den ordblinde i programmet. Og hvis de er heldige kan de få lov til at arbejde videre med startup’en efter weekenden.

”Jeg vil selv rigtig gerne videre, og håber, at nogle af de andre i gruppen også gerne vil”, slutter Morten Højfeldt Rasmussen.

Trendsonline ønsker NextText held og lykke fremover!

 

Skriv et svar