Arkiver

Nyheder

Startup Weekend – og vinderen er…

Efter 54 timer er det tid til at præsentere foran juryen. De enkelte teams har knoklet og har på 54 timer udviklet prototyper af apps, forretningskoncepter og lavet markedsresearch nede i Aarhus by. Inden vi kommer til final pitches får Danmarks svar på et nuclearpowerplant Niklas Stephenson fra Firmafon, lov til at underholde de tilhørende deltagere med vigtigheden i hvad der sker efter Startup Weekend.

Niklas var med på det Memolane, det største hold der nogensinde har været med på en Startup Weekend i Danmark og var sammen med Eric Lagier med i Silicon Valley. Efter en inspirerende keynote af Niklas, er vi klar til en James Digbys trademark, at få folk helt op og ringe og byde de enkelte deltagere velkommen.

Meget højt niveau
De 14 deltagere er klar til at indtage scenen og hver enkelt af deltagerne bliver mødt af et massivt applaus fra publikum. Vi har været på en håndfuld Startup Weekends, og niveauet på denne er meget højt i forhold til præsentation og pitch. Der er ikke nogen der falder igennem, i stedet er der flere der skiller sig ud som yderst professionelle og gennemarbejdet, godt arbejde! Godt arbejde kan man ikke sige om projektoren, der først efter fjerde projekt bliver delvis fikset, lidt ærgerligt, men ikke noget der ødelægger helhedsbilledet. Juryen der består af bl.a. førnævnte Niklas, Anette fra Microsoft Bizspark og Preben Mejer fra Innovation Lab, stiller nogle gode spørgsmål, der borer ind til forretningsmodellens kerne og de enkelte koncepters faldgruber, her gælder det om at være forberedt, for disse svar kan være forskellen på at stå øverst på sejrskamlen og skåle i champagne eller smagen af en gravøl.

TV2 er tilbage
Juryen trækker sig tilbage efter det sidste hold SongElect, (som vi interviewede tidligere i dag) har været på scenen. Nu skal de votere og finde frem til de tre vindere. Imens er der et lille break. I løbet af ca. en halvtime er juryen tilbage og der er spænding i luften. Udover et gavekort til Amazon, så er det prestigen og ekstra præmier fra Rockstart, IT-Forum og COnnect Denmark der er på spil. TV2 der også var på besøg hos “Idekonkurrence” er her igen også denne gang live og dem hjemme i stuerne har nok fået kaffen galt i halsen, for under den direkte udsendelse er der et inferno af larm og entusiastisk startup råb, som startuppere er de eneste der kan udføre.

Den første præmie der skulle uddeles var den bedste pitch og her vandt Yana fra Ugift.me, hør interviewet med Yana.

Næste præmie var vinderen af den mest innovative idé, og den gik til GuideABlind, super fortjent og som Niklas, sagde da han skulle præsentere vindere, så var det første gang, at en jury havde været så hurtig enig om dette.

Vinderne blev fortjent og lidt overraskende Appeventer, der havde lavet en webtjeneste, hvor man nemt kunne lave en event app. Deres koncept minder lidt om Eventbird, som vi kender til, men hvis der ikke er konkurrenter, så er der ikke noget marked. Så stort tillykke.

Trendsonline.dk forsøger i løbet af de næste par dage, at få et interview på plads med vinderne og høre mere om weekends forløb og selvfølge hvad der skal ske efter Startup Weekend. Tak for endnu en fed Startup Weekend.

1 kommentar

Skriv et svar