Arkiver

Nyheder

Interview med ViewWorld – Uffe Hyldgaard

Dokumentation af nødhjælpsprojekter har alt for længe været besværliggjort af stort papirarbejde, upraktisk måleudstyr og usikre internetforbindelser. Det har startup’en ViewWorld gjort noget ved med en app til smartphones, der kan samle alt data ét sted og sende det direkte videre. Et koncept, som spås til at kunne nå rigtig langt.

     
Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside

Idéen til ViewWorld opstod for to år siden, da den nuværende udviklingsminister Christian Friis Bach, som dengang var direktør i Folkekirkens Nødhjælp og Rune Bech Persson, spekulerede på, om de kunne finde på et eller andet, der kunne hjælpe NGO’ernes projekter.

Og hvad var mere oplagt end at bruge de nye smartphones som platform. De fik derfor udviklet en ny app, som kan registrere og rapportere alle former for data, billeder og information fra NGO’erne, som arbejder i felten med opbygning af et land i typisk Afrika, Asien eller Sydamerika efter en katastrofe.

Konceptet viste sig hurtigt at være en rigtig god idé. For netop rapportering var tidligere en besværlig procedure, hvor NGO’erne måtte have forskelligt måleudstyr med ud på projekterne og bagefter udfylde flere rapporter, der igen skulle indrapporteres gennem gamle IT-systemer, der ofte var langsomme eller med dårlig internetforbindelse.

”Med det nye system på smartphonen kan NGO’erne nu registrere, samle og sende det hele på én gang. Samtidig kan systemet via GPS registrere mobilens koordinater, så man præcis kan se, hvor den er. Det betyder, at hovedkontoret hjemme kan få tilsendt alle data direkte og umiddelbart rapportere til eventuelle partnere og sponsorer”, forklarer Uffe Hyldgaard, der trådte til for et par måneder siden som CEO efter Christian Friis Bach blev valgt ind i Folketinget.

Han er uddannet civilingeniør og har en lang række startups bag sig.

”Jeg har været med fra internettet spæde start og deltaget i mange forskellige online startups. Nogle gik godt og andre mindre godt, men jeg har været igennem en procesudvikling mange gange, og jeg elsker at udvikle nye projekter”, fortæller Uffe Hyldgaard.

Stort potentiale i konceptet
Selvom ViewWorld er opstået på baggrund af et behov i NGO’er, så har konceptet et stort potentiale inden for rigtig mange brancher.

”Vores system kan bruges til at registrere og rapportere alle mulige projekter, hvor man har brug for at kontrollere og indsamle data”, siger Uffe Hyldgaard.

For eksempel kan det hjælpe kommunerne med at registrere alt fra brønddæksler til pølsevogne.

”I stedet for at sende én mand ud for tælle alle brønddæksler i København eller for at kontrollere opstillingen af pølsevogne eller vejarbejde, som skal stå på en bestemt måde på grund af loven eller sikkerhed, så kan de udstyre folk med en ViewWorld app på deres smartphone, så de nemt og hurtigt kan registrere og dokumentere det”, siger Uffe Hyldgaard.

ViewWorld var fra starten med i access2innovation og blev således også et af projekterne under Internationalt Center for Innovation (ICI), som blandt andet er et forskernetværk på Aalborg Universitet. De var bl.a. også med til at investere og sponsorere projektet i opstartsfasen. Nu kører virksomheden også med andre investorer, som primært består af privatpersoner.

ViewWorld går spændende fremtid i møde
ViewWorld har skabt den første håndfuld kunder der begynder at rapportere om effekten af systemet og med flere kunder på vej ind og dermed mere kapital, så ser fremtiden rigtig godt ud for ViewWorld.

”Vi opfinder markedet, som da iPaden pludselig var en realitet. Men når folk først har brugt vores system, så kan de slet ikke undvære det”, siger Uffe Hyldgaard, der spår, at ViewWorld på sigt kan blive et nyt Navision-eventyr (Microsoft Dynamics NAV)

ViewWorld består i dag af fem fuldtidsansatte og en bestyrelse på 10 mand fra ejerkredsen der hjælper med netværk og viden. Derudover indgår de stadig i ICI projektet på Aalborg Universitet som blandt andet hjælper med en dygtig konsulent i Aarhus. En stor del af den tekniske udvikling et outsourcet til en eksterne partnere i Polen.

Version 2.0 skal ligge ViewWorld yderst i kørebanen
ViewWorld står lige nu med flere udfordringer. Den største er ren teknisk at følge med, så de kan leve op til kundernes efterspørgsel og slå deres konkurrenter.

”Lige nu kører vi en tidlig version af system, men den kan ikke alt det, som vores kunder efterspørger og er kun på niveau med det, vores konkurrenter idag kan levere. Derfor er vi nu i gang med at lave en version 2.0, der skal køre i alfa-test hos CARE, der laver microfinans i Afrika, nu til maj, og som forhåbentlig kan komme ud i efteråret som software alle kunderne automatisk får”, forklarer Uffe Hyldgaard og fortsætter:

”Det nye ved næste version er et workflow, så man kan have en direkte dialog mellem inspektøren, supervisoren og hovedkontoret og løbende fange fejl. System er nu 100% konfigurertbart, så vi ved at skrue på nogle knapper kan tilpasse produktet til de flows, som er i organisationen i forvejen – det bringer os langt foran alle andre.”

Bizspark har gjort Danmark til forgangsland
ViewWorld er med i Bizspark, men har ikke bruget så forfærdeligt meger. Dog har Uffe Hyldgaard tidligere været med i startups, hvor de brugte det rigtig meget.

”Jeg synes det er meget fedt koncept. Det er fantastisk, det som Microsoft gør, når de stiller en udviklingspakke til rådighed og supervision til små startups. Jeg ved, at i flere andre selskaber, har det været en vigtig grundsten i opstarten, og der er blevet udviklet rigtig manget ting i Danmark på grund af dette setup. Så Bizspark har på mange måder gjort os til et forgangsland for andre”, siger Uffe Hyldgaard.

Hold fokus på max tre ting
Som erfaren startup’ er har Uffe Hyldgaard et klart råd til andre, der starter deres egen virksomhed op.

”Hold fokus på max tre ting af gangen, for man kan ikke fokusere på flere ting. Rigtig mange nye startups vil gerne det hele på en gang. De vil for eksempel udvikle et produkt, flytte ind på flere nye markeder, drive en portal, køre big-time marketing og en masse andre ting samtidigt. Glem det. Gør i stedet de vigtigste ting færdige først.  Det kunne være at få kunder igang så hurtigt som muligt. Der er så mange der sidder og udvikler og udvikler. Få i stedet kunderne ind og lad dem blive en del af udviklingen”, siger Uffe Hyldgaard.

Trendsonline takker for interviewet med ViewWorld, som formået at få en idé, der både giver kapital, men også hjælper rigtig mange mennesker på flere niveauer rundt om i verden. Vi ønsker dem held og lykke og glæder os til at følge, hvilke brancher de kommer ind i fremover.

     
Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside

1 kommentar

Skriv et svar