Arkiver

Nyheder

Shopbox vil revolutionere social buying

Vi har sagt det tidligere social buying er hot, med spillere på markedet som Groupon, Downtown, Winedeal.dk, Bownty.com bare for at nævne nogle af spillerne, men Shopbox som vi interviewede tilbage i februar, interview med Shopbox, er ved at redefinere forretningsmodellen, og åbner nu op for et redskab for butikejeren, så de selv kan styre deals hele vejen igennem value-chainen og på tværs ad afsætningskanaler.

Markedspotentiale på 25 mia US dollars
Alle de nyeste data tyder på, at online salg og social buying, herunder gennem daily deals, er et fænomen, der vil vokse i betydning fremover. Førende virksomhed indenfor medier og reklame, BIA Kelsey, forudser i en rapport, at det globale marked for Social Commerce (deals og lignende) i løbet af de næste tre år vil stige med 500 procent fra at omsætte 5 mia. US dollar i 2012 til 25 mia. US dollar i 2015. Her hjemme vurderes det ifølge Søren Hyldgaard, koncernannoncedirektør hos Berlingske Media, at vi køber deals for en halv milliard i år og har udsigt til at stige til 800M DKK over de kommende år.

Shopboxs forretningsmodel er nytænkning indenfor et eksisterende segment, som forbrugerne allerede er bekvemme med at bruge. Butikskæder som Vero Moda og Sportmaster har allerede haft succes med Shopboxs specialdesignede løsning til kæder. Shopbox vil gøre social buying mere socialt og samfundsrelevant ved at bygge bro over den voksende kløft imellem online og offline køb og skabe fysisk trafik til den hårdt trængte lokale detailhandel. Denne nytænkning sikrede dem tilbage i januar en investering fra SEED Capital, der ligesom resten af investeringsbranchen har forelsket sig i social buying.

Man skal have en hel bøf
Baggrunden for Shopbox’ unikke koncept er butikkernes og forbrugernes voksende utilfredshed med de eksisterende deal-koncepter. ”Det kan og skal gøres bedre” siger Christian Zigler, der er CEO og grundlægger af Shopbox, og fortsætter: ”Alt for mange har haft oplevelsen af, at blive behandlet som en halv kunde, når man vil indløse sin deal. Hvis man køber en bøf som en deal, og faktisk kun får en halv bøf, når man indløser sin kupon, ja, så er det jo ikke en deal. Det kan og skal gøres bedre!” siger Christian Zigler.

Direktør for Feet A Fish, Daniel Teglers bruger Shopbox og siger “Det er fantastisk med et system som Shopbox og prisen er god. De nuværende deal sites er alt for dyre, det holder simpelthen ikke! Og det er genialt, at man via Shopbox har mulighed for at designe gode deals og køre dem når man ønsker. Derudover er indløsningen nem så kunderne er tilfredse og så er alle jo er glade.”

Dette er ikke blueocean
Der kan være problemer med de nuværende daily deal-koncepter og derfor har Shopbox udviklet en ecommerce løsning, der gennem samarbejde med butikkerne har til hensigt at eliminere disse problemer til udbytte og glæde både for forbrugerne og de deltagende/tilmeldte butikker og leverandører. ”Når butikkerne selv kontrollere deres deal, sikres kunderne den bedste kvalitet til de bedste priser, og så vil alle involverede tjene på det nye koncept,” siger Christian Zigler.

Shopbox vil skabe et community hvor f.eks. en entreprenant type i Vejle kan lave sin helt egen Shopbox forretning i Vejle og herefter rekrutere butikker lokalt. Det er crowdsourcing, hvor Shopbox leverer den tekniske infrastruktur og den lokale ambassadør får det til at gro. Vi venter spændt hos Trendsonline.dk og glæder os til at se om der bliver taget godt imod dette nye initiativ. Man kan kun sige at Shopbox har fat i noget rigtigt og det bliver / er en battlezone, et redocean, hvor der er og kommer rigtig mange spillere til hver dag. Vi har kendskab til flere projekter indenfor social buying, der er på vej og vil skabe endnu mere konkurrence på dette marked. Som vi har sagt flere gange og stadig tror på, så er dette ikke en tendens, men en ny forreningsmodel, som kommer til at være en massiv spiller de næste mange år.

Tror du på social buying og ser du nogle huller i systemet, giv din mening til kende nedenfor

1 kommentar

Skriv et svar