Arkiver

Nyheder

Startup Weekend – intro fra Thomas Madsen-Mygdal og Ted Zoller

CFIR byder os velkommen til en ny Startup Weekend i København, vi er på 6. sal hos CSE (Copenhagen School of Entrepreneurship). Fadølsanlægget er skiftet ud med kolde Corona og temaet i denne weekend er skiftet ud til et lidt støvet emne finance, det er denne støv der skal fejes væk i denne weekend og det vil en flok super motiverede startuppere sørge for.

Som altid, måske ikke altid men de sidste par startup weekends vi har været til, så er det Mr. Fisk aka James Digby, der åbner op for weekenden med en tale der inspirer, og praktikken hvordan det hele kommer til at foregå.
Thomas Madsen-Mygdal er den der skal åbne SWCPH, med et opråb om at vi står overfor en disruption af en af de største industrier, der ikke har haft meget forandring de sidste mange mange år. Der har været noget røre fra bl.a. Spiir.dk og flere andre startups, der har været inde og prikke til denne industri. Thomas holder en god keynote og man kan godt høre at her er der en mand der har den ene disruption efter den anden på cv’et.

Startup Weekend handler om at lege, det handler om at gå amok og være vild, drøm og få de vilde ideer var Thomas afsluttende bemærkning.

Danmark er det rigtige afsæt
Ted Zoller der underviser på UNC Kenan-Flagler i deres center for entreprenørskab, holder også en keynote, her snakker vi om erfaren herre, der har bygget flere entreprenørskab uddannelser op uden for USA, og er en af mændene bag den globale entreprenørskab uge. Ted kom ind på vigtigheden af connection og fragmentation og det modsatte i forhold til dealmakers. Forklaringen på en dealmaker, var en tidligere succesrig startupper der havde været med i min. tre deals. Her viste han nogle slides der var yderst interessant, især fra dansk synspunkt. København som der var fokus på havde en koncentreret mængden indenfor meget kort afstand og konklusionen var, at det var dem man skulle i kontakt med og dem der kunne være med til at drive din startup til succes.

“Here en Denmark you have a runway of money, do you agre?”, spørger Ted Zoller – “Totally”, udbryder en hel delegration fra MBA programmet hos UNC Kena-Flagler i USA. Så fremover kan man godt tænke sig lidt om, inden man udbryder, i Danmark er det så svært at finde penge. Som Ted siger så er Danmark et rigtig godt sted at få et afsæt, og hvis når man er klar til det og har den nødvendige traction så kan der ikke være langt til US dollars. Det er der en del startups der har bevist.

Nemmere nem idé og disruption af moms
Nu var det tid til pitching og her blev der dannet en linie af håbefulde startuppere, der skulle stille sig op i et minut og pitche deres idé til resten af crowden. Nogle af de ideer der blev pitchet var, en nemmere håndtering af Nem idé, et socialt netværk hvor man kunne låne hinanden penge, og flere meget visionære projekter, hvor man skulle lave et smartere system til moms og demokratisering af offentlige projekter.

Efter pitching var det normale kaos med at finde et team, teammembers, som der altid er på denne type events. Da holdene var valgt og samlet, så var det endnu mer networking og en enkelt kold Corona. Weekenden er skudt igang og de enkelte teams skal i 54 timer knokle mod målet og første præmien på kr. 10.000.

Update:

Nedenfor er en liste af de hold der er med til denne Startup Weekend:

– Moneydrop: “It just make cents!” Getting value for unused foreing currency.
– U O Me!: building a tool for managing group expenses
– Man vs. Market: tools for traders
– Nemmere NemID: app to digitalize NemID key card
– People’s stock exchange: democratizing stock market by empowering individuals
– Invest in your community: tools to invest in your local community
– Internatioal relations: democratization of opinion sharing across countries
– Finanzr.com: social network for borrowing and lending
– Graphity: data analytics for Open Link Data

1 kommentar

Skriv et svar