Arkiver

Nyheder

Interview med Go4Value – Jens Recke

Idéen til et IT-projekt kan være god nok, men når projektledelsen ikke fungerer, så går det galt, og det kan koste dyrt. Dette velkendte scenarie hos både private og offentlige virksomheder satte startup’en Go4Value til at udvikle et nyt system, der sikrer og styrer business cases.

[styled_box title=”Content-partner” color=”white”]Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside[/styled_box]

Bag Go4Value står de to partnere Jens Recke og Torben Wederkinck, der begge har mange års erfaring med IT og projektledelse.

”Vi startede egentlig som IT-konsulenter, og erfaringen derfra, gav os lyst til at lave noget selv i form af et standardprodukt, der kan understøtte projektledelse”, fortæller Jens Recke, der er uddannet ingeniør, men de sidste mange år har fokuseret på softwareudvikling og Microsofts produkter.

Go4Value understøtter hele processen
Idéen til at udvikle et produkt fik de, da de ofte erfarede, at virksomheder der skal gennemføre et stort IT-projekt mister styringen med processen.

”Problemer opstår, når man starter et projekt i ledelsen og der ikke er noget link mellem business casen og med dem, der udvikler softwaren. Man har måske stillet nogle krav, men man glemmer at kvalitetssikre dem løbende og synkronisere dem med business casen, og så er det, at det går galt”, forklarer Jens Recke og fortsætter:

”Vi vil derfor gerne tvinge virksomheden til at revurdere deres business case, arbejdsgange og projektledelse løbende, for hvis de forskellige dele i virksomheder ikke taler samme sprog, så man undgår at bruge millioner på noget, der i sidste ende ikke har nogen værdi.”

Kombination af PRINCE2 og Scrum skaber nyt potentiale
Idéen til et produkt endte ud med at blive til Go4Value. Konceptet bag Go4Value er først og fremmest, at de kombinerer PRINCE2, som er en meget brugt og anerkendt projektledelsemodel med den agile metode Scrum.

”Det, at vi slår en gammel metode som PRINCE2 sammen med en moderne agil udviklingsmetode som Scrum er nyt, og tanken er, at vi bruger Microsoft Sharepoint som platform til at understøtte det. Rigtig mange virksomheder bruger nemlig allerede Microsoft Office 365 og Sharepoint, der hostes online.”

Derudover håber de sekundært at kunne udvikle en app, der kan trække på portalen og cloud fra Microsofts Azure.

Gennem hele udviklingsprocessen har Go4Value brugt BizSpark til at få adgang til for eksempel Sharepoint og forskellige udviklingsværktøjer. Senere håber de også, at de kan bruge BizSpark til at komme ud i andre fora og møde samarbejdspartnere.

Financering og kendisfaktoren er en udfordring
Lige nu er startup’en stadig i sin opstart, og de første produkter er derfor ikke solgt.

”Vi har fået solgt konceptet, og vi ved, at der mangler et system, der kan understøtte projektledelse, men det næste skridt for os bliver at implementere det, skabe finansieringen og så selvfølgelig at blive kendt, så vi kan afsætte vores produkt”, siger Jens Recke.

Jens Recke og partneren driver deres konsulentfirma som en del af Go4Value for at skabe kapital og holde fingeren på pulsen i forhold til udviklingen ved virksomhederne, da de ikke har en investor.

”Manglen på finansieringen hænger selvfølgelig også sammen med markedet generelt. Folk holder meget på pengene, men samtidigt, så er de også positive overfor at optimere projekter, så de bliver velkørende, så vi tror på projektet.”

Godt råd: Prøv idéen af og søg hjælp
Jens Recke tøver ikke længe, da han skal give et godt råd til kommende startups.

”Man skal kaste sig ud i det, men tænkte over finansieringen. Vi har valgt en forsigtighedsmodel, men har erfaret fra andre, som troede, at de kunne sælge deres konceptet hvor det senere vidste sig ikke at holde”, siger han og fortsætter:

”Mit bedste råd er derfor at få prøvet idéen af. Gå ud og snak med dem, der skal bruge det, for der er rigtig langt fra en idé på papiret til et konkret produkt. I den forbindelse har vi selv haft rigtig god gavn af at bruge Væksthuset, som giver god sparring. Endelig er det vigtigt at have domæneviden, for man skal vide, hvad tingene hedder og hvordan de fungerer i den branche, man arbejder med.”

Trendsonline takker Go4Value for et spændende interview. Det bliver spændende at følge deres udvikling, og vi ønsker dem held og lykke fremover med at skabe finansiering og med at komme ud på markedet.

[styled_box title=”Content-partner” color=”white”]Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside[/styled_box]

Skriv et svar