Arkiver

Nyheder

Passbook gør Apple til fremtidens billethaj

I dag var det igen tid til Apples årlige event, WWDC, og som altid var der en række nyheder. Noget af det der har fået mest opmærksomhed i medierne efterfølgende har været Apples nye Macbook Pro med Retina skærm, som man kender fra iPad og iPhone. Men Passbook der er et af de nyeste tiltag fra iOS6 finder vi hos Trendsonline.dk meget mere interessant.


Apple åbner op for et nyt ecosystem
Forestil dig du nemt gemmer dine kvitteringer, dine biograf-, togbilletter, boarding kort og rabatkuponer på din telefon. Hvis billetten bliver ændret sker dette automatisk, når du nærmer dig en lokation, hvor billetten kan bruges får du en påmindelse for dette. Passbook kan blive endnu en af de kæmpe succeser som vi kommer til at høre meget mere om de næste mange mange år, måske ikke på højde med Appstore og iTunes, men det har potentialet til at blive rigtig stort.

Apple kender en opskrift til succes
De har gjort det tidligere med iTunes og Appstore og de ved hvordan man laver og eksekverer et ecosystem. Man kan kun vente og se hvordan dette bliver modtaget. De allerede lavet forhåndsaftaler med Fandango, Target, Starbucks, United Airlines, Amtrak, the W hotels, MLB.com og mange flere aftaler er på vej. Apple har lagt op til det bliver nemt for billetudbydere, at bruge Passport til at designe og sælge billetter. Men billetter er kun starten, for Apple har længe gået med planer om at få en endnu bedre positionering i hele social-buying spacet og dette er et skridt i den retning. Apple kommer helt sikkert til at tage et stort bid af (æble)kagen, spørgsmålet er bare hvor stort.

Hvad kan vi vente som det næste
Passbook er et stort skridt i retningen mod mobilbetaling med din iPhone, inden længe behøver vi ikke have kreditkortet frem, det hele kommer til at foregå med telefonen. Hos Trendsonline.dk er vi ret sikre på at Apple til efteråret lancerer den nye iPhone 5 med en NFC (Near field communication) enhed, dette betyder at Passbook kommer til at spille helt sammen med den nye iPhone og alle de muligheder der ligger med mobilbetaling. Man behøver ikke kunne spå for at se det kæmpe potentiale Apple igen står med, slet ikke når man kigger på lignende forløb for iTunes og Appstore.

Skriv et svar