Arkiver

Nyheder

Interview med Roomaxe – Jesper Gødvad

 Når du skal på ferie, kan du med få klik bestille et hotelværelse online, men hotellet på den anden side må ofte stadig registrere og skrive din booking ned manuelt. Et stort problem i branchen, som Roomaxe nu er kommet til undsætning ved at skabe et skræddersyet it-system til hoteller.

     
Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside

Da Jesper Gødvad og hans partner Nicolai Lundgaard tilbage i 2008 startede udviklingen af Roomaxe havde de slet ikke forestillet sig, at de i de næste fem år skulle arbejde med projektet.

”Før vi startede op, havde vi lavet nogle simple online bookingsystem til udlejning af ferieboliger i Tyrkiet, men det viste sig hurtigt, at Roomaxe ville blive et langt mere kompliceret at lave”, fortæller Jesper Gødvad, der har læst datalogi og startede sin første virksomhed allerede i folkeskolen.

Siden har han haft andre virksomheder, og blandt dem tæller iNetworks, som har stået for softwareudviklingen af Roomaxe.

Et system, der holder styr på alt
Roomaxe er et hotelsystem, der er udviklet med Danmarks førende hotelekspert.

”Det kan holde styr på alle bookninger, check-ins, forskellige priser, hvilke værelser der er rengjorte og de forskellige regninger til gæsterne. Med andre ord alt der gør, at et ethvert hotel kan fungere”, forklarer Jesper Gødvad og fortsætter:

”I dag har de fleste hoteller ikke et velfungerede system, fordi det er for dyrt eller kompliceret. De indtaster derfor stadig kundens online booking og opdatere priser og udbud manuelt.”

Softwaren i Roomaxe er et Property Management System  (PMS), som holder styr på alle de praktiske ting i hoteldriften, så som ledige værelser, regninger og indlogerede gæster. Roomaxe indeholder derudover et integreret Revenue Management System (RMS), som anvendes til analyser af efterspørgsel og dermed prissætning.

”Det er en del mere kompliceret end man umiddelbart tror. For eksempel kan det samme værelse sælges til mange forskellige priser og med forskellige restriktioner. Systemet kan også kombinere historiske data med den nuværende efterspørgsel og forudse den forventede indtjening. For det er jo typisk bedre at have et halvt fyldt hotel til fuld pris end omvendt”, siger Jesper Gødvad.

På serversiden bruger Roomaxe en cloud-løsning med Microsoft Azure. Derudover bruger de en tyk klient som er skrevet i WPF (Windows Presentation Foundation) og løbende opdaterer sig selv.

”Grunden til vi har valgt at bruge WPF, er fordi det understøtter touchscreen og så kan man koble dankortterminaler og andre maskiner til. Derudover har vi muligheden for at holde systemet i luften, selvom internetforbindelsen ryger.”

Går en spændende fremtid i møde
Som alle startups har Roomaxe også oplevet udfordringer på vejen.

”Vores største udfordring har været at vurdere kompleksiteten både rent teknisk i forhold til systemet og i forhold til det forretningsmæssige. Derudover har det også været svært økonomiske, fordi vi skulle overbevise banken om, det var en god idé. Men vi har hele tiden holdt modet oppe og troet på, at det skulle blive færdigt”, siger Jesper Gødvad.

Og  i foråret gik Roomaxe netop live med sit første hotel, og de oplever en generel efterspørgsel på deres produkt. Deres største udfordring lige nu er derfor at gå fra at være selvfinancerede til at rejse kapital til at opsætte en professionel organisation.

Bizspark har haft stor værdi
Roomaxe er en del af Microsoft Bizspark, og det har, ifølge Jesper Gødvad, haft en uvurderlig værdi for dem.

”Jeg er meget taknemmelig for den hjælp, vi har fået af fra Bizspark og INCUBA Science Park, fordi der her har været folk, der har hjulpet os uden, at de egentlig behøvede at gøre det”, siger han og fortsætter:

”Det har også været en stor hjælp at få gratis software og udviklingsværktøjer af Microsoft, ligesom vi har fået en god rådgivning hos dem, når vi har været kørt fast.  Desuden kan være rigtig svært at følge med i tendenserne, når man sidder i sin egen lille boble, så det er rart, at her er nogle, der ved, hvad der sker, som vi kan ringe op til. Så jeg vil kun anbefale det til andre.”

Vær indstillet på hårdt arbejde
Også Jesper Gødvad er mere end villig til at øse ud af sine mange erfaringer som iværksætter.

”Hvis du har et stort it-projekt, så søg kapital inden du går i gang, så du ikke kun bruger dine egne penge, og det er bare nemmere at få penge på idéen end produktet. Jeg tror også, at man skal indstille sig på fra starten, at ingenting er så nemt, som man forestiller sig.  Hvis man for eksempel går fra at være lønmodtager, så skal man gøre op med sig selv, at man vil komme til at lide et afsavn. Til gengæld får en stor frihed og mulighed for at styre sig eget liv.”

Trendsonline takker Roomaxe for interviewet. Det har været interessant at høre om deres historie, idé og udfordringer, som mange kan lære noget af. Vi ønsker dem held og lykke fremover.

     
Denne artikel er en del af vores content-partner program og er bragt til verden i samarbejde med Microsoft Bizspark. Programmet der kan hjælpe din startup og er et tre årigt forløb, der giver adgang til Microsoft produkter, netværk og meget mere, se mere på Bizsparks hjemmeside

Skriv et svar