Arkiver

DebatNyheder

Daniels timeout: Jeg vil også bygge mig et startup-tempel

OBS:Læs intro til Daniels time-out i bunden af dette indlæg

Jesper Buch er ved at bygge et iværksætter-hus i det sydlige Spanien. De kommende investeringer kommer til at sidde i samme hus og skabe synergi mellem de enkelte startups. Morten Lund har efter sigende et lignende koncept kørende, hvor flere af hans projekter jævnligt besøger hans adresse og bor der i flere dage sammen med andre tech-iværksættere.

Der går nok ikke længe før vi ser nogle af de største angels i Danmark eksperimentere med en lignende model og når dette har vist sig at være en succes, så vil flere angels helt sikkert følge med. Fordelene er tydelige- at være i nærkontakt med den enkelte startup virksomhed, man har investeret i kan være forskellen mellem succes og fiasko.

Jeg vil også have et hus
Hvis eller lad os skrive når (man tror jo på sig selv) jeg bliver angel investor, så vil jeg gøre det samme. Det skal være det fedeste hus på den fedeste lokation i København eller Aarhus. Huset skal være udstyret med alle de nye gadgets og have abonnement på Kickstarter. Der skal være cykler, Segways og biler til rådighed, der skal være den bedste kantine og et motionsrum med spinningscykler, personlige trænere og coaches, der skal laves det absolut bedste fundament for succes.

Startup virksomheder kan lære fra fodbold
Tilbage i starten af år 2000 var fodboldklubben AC Milan kendt for deres Milan Lab. Det var her hvor alle spillere blev målt og vejet. Der blev lavet et individuelt program til den enkelte spiller, og i en efterfølgende lang periode havde de næsten ingen alvorlige skader. Hvis man kunne give tech-iværksættere samme fundament som fodboldspillerne, så ville der være endnu større chance for succes og hele denne læringsproces med de enkelte, kunne bruges senere hos andre tech-iværksættere.

Som startup-virksomhed, må dette virkelig være en drøm, der bliver til virkelighed. Ikke nok med at få investering fra en kendt angel, men oven i det få en billet til det sydlige Spanien, og bo i varmen sammen med en masse andre ligesindede hackere. Det må virkelig være noget af det mest ultimative. Og for Jespers vedkommende så er han tæt på sine investeringerne, hvor han kan give dem en daglig pitch, hente super mentorer ind fra ind- og udland og hjælpe virksomhederne med at forme sig, så de passer perfekt ind i hans portefølje.

Du kan skrive dig op nu
Tilbage til mit hus, du kan allerede skrive dig op nu. Jeg lancerer det senest i 2014, og der skal til at starte med være en bo håndfuld startupvirksomheder i huset –  nogle af de skarpeste inden for hvert deres felt, men med tydelige fællestræk. Som startup virksomhed er du sikret bolig, mad, drikke, og en løn så du kan leve (et godt sted mellem en SU og en direktørløn;)) Foruden dette investerer huset et lille beløb i startup-virksomheden og får en lille ejerandel i projektet.

Hvad tror du dette ville kunne gøre for din startup? Ville du have en større chance for succes, eller tror du der ville være for meget indblanding i den daglige drift?

Intro til Daniels time-out:
Hov, hvorfor stod jeg i en Podio t-shirt i sidste uge, når indlægget ikke handlede om Podio. Her kommer forklaringen. Daniels Time-out er mit hjørne, og hvorfor ikke stå i en ny startup t-shirt, ved hvert nye indlæg, tænkte jeg. Hvis danske startups vil støtte op om dette, så vil jeg give jer muligheden for at du får din startup promoveret, og det er helt gratis med undertegnede som model;) Dette er bare et udtryk for, at vi elsker den danske startup-scene og det vil vi gerne vise med denne gestus. Så gør som Iconfinder, Clickataxi og mange andre og send en mail til os, så kan du komme med på siden, og husk ekstra swag i pakken kan presse dig forest i køen;)

1 kommentar

Skriv et svar