Arkiver

Nyheder

Drømmescenarie: Få SU som iværksætter

Statens Iværksætterstøtte???

YES OR NO?

Vi kender allesammen til hvordan det danske SU-system fungerer- nogle nok mere end andre, da det er cirka 15-20 år siden sidst for mit vedkommende. Men det fundamentale er der ikke rokket meget ved i tidens løb. Nuu skal det være, mener Socialdemokratiet ihvertfald, efter et forslag fra de selvstændiges a-kasse, ASE.

Forestil dig at du nu også kunne få SU som iværksætter- lyder fristende ikke? Du er færdig på din videregående uddannelse og du ved ikke rigtigt hvilket ben du skal stå på… Skal du læse videre, tage et sabbat år eller tage chancen med nogle af alle de fantastiske ideer der fylder hovedet og blive selvstændig? Indtil nu ville de færreste nok vælge sidstnævnte, men hvis det er op til Socialdemokratiet så bliver der snart lavet om på det, og du vil få mulighed for at få forlænget modtagelse af SU i en periode, for at starte egen virksomhed op- eller det vil sige, du får lov til at afprøve om din ide er god nok efter den er godkendt.

Godkendelse fra de højere magter
Godkendt? Ja du læste rigtigt nok, man skal igennem en eller anden form for evaluering af sin ”ide” og have det blå stempel som godkendt eller ej før man, hvis det bliver realiseret, kan modtage iværksætter-SU. Trine Bramsen (S), it-ordfører, understreger dog at;

Man ikke skal give iværksætter-SU til hvem som helst. Der skal være substans i idéerne, men hvis der er det, er det ikke økonomien, der skal holde folk tilbage.

og hun siger ydermere at;

Man har en vis levestandard, mens man studerer og modtager SU, og det skal sådan set bare kunne fortsætte et halvt år mere, mens man afprøver sin forretningsidé.

Den næste Mark Zuckerber får måske et nej
Hvem er det så lige som skal vende tommelen op eller ned på dem, som kommer med det næste FacebookTwitter eller FourSquare?. Hvad kvalificerer det panel, som man må gå ud fra er dem som tager beslutningen on go eller no-go, til netop at sige om det er en ide man vil støtte op om med en forlænget SU-periode?. Er tankerne et godt blandet statsligt venture-panel med kloge hoveder? Og hvor kommer de 6 mdr. lige fra til at afprøve om ens ide er holdbar eller ej? Det er vel de færreste startups og iværksættere som får plus på kontoen til at køre videre med efter 6 mdr., og som det ser ud lige nu på de finansielle markeder, så skal man nok ikke regne med banken står og banker på døren med en pose penge efter de 6 mdr. heller?

Venstre siger “Lige ud til højre!”
Så ideen er der, men det er barriererne tydeligvis også. Derfor vil Venstre ikke støtte op omkring ideen. Esben Lunde Larsen (V), forskningsordfører i Venstre, siger nemlig til business.dk at:

Grundlæggende skal SU’en bruges på uddannelse, og ikke til at starte virksomheder,« og understreger at forslaget ikke kommer til at rykke ved det synspunkt for Venstre’s vedkommende med den afsluttende kommentar »Det gælder uanset om vi har lavkonjunktur eller ej.

Hvad siger I til ideen, og hvordan kunne man forestille sig det her mulige scenarie skulle behandles bedst muligt?

Kilde: Business.dk

Skriv et svar