Arkiver

Nyheder

Ugens boganbefaling #10 – The Descision Book

The decision book er en bog hvor teorier og modeller af forskellig art er visualiseret i en grafisk repræsentation, så man kan få overblik over det på en enkelt side.
Bogen har specielt fokus på teorier og modeller som har at gøre med at tage beslutninger, som f.eks. SWOT, Gartners hype cycle, Long tail modellen eller Maslow’s behovspyramide. Alle modellerne har en kort og meget pædagogisk intro og forklaring til modellerne, som man hurtigt kan danne sig en forståelse af hvad modellen indeholder.
Den ligger sig op af en trend til at visualisere komplicerede ideer. På den ene side findes business bøger som Malcolm Gladwell’s “Outliers” transformeret til DC agtige tegneserier på den anden side findes bøger med infographics som f.eks. Information is beautiful.
Det er svært at se at den handler specielt meget om beslutninger dog. Nogle af figurene er mere sjove end brugbare, som f.eks. “The esquire gift model”, som beskriver værdien af gaver som funktion af tiden man har kendt en person. Alt sammen meget undeholdende og let at læse, og er god til at give nye indsigter fra ellers relativt svært tilgængelige værker (hermed ikke medregnet Esquire).
Jeg købte selv bogen på vej hjem fra Californien, så hvis man er på vej hjem på ferie fra det hårde start up liv i Silicon Valley kan den varmt anbefales til flyturen, men den kan også godt læses andre steder.

Skriv et svar