Arkiver

Nyheder

Den seneste udvikling blandt indiske startups

Sådan kan en indisk iværksætter også se ud
Sådan kan en indisk iværksætter også se ud

Som forklaret tidligere i en podcast, så sker der en masse blandt startups i Indien.

Du spørger måske dig selv, hvorfor viden om indiske startups er relevant for dig som er interesseret i danske startups. Efter min mening er der flere gode grunde til at holde sig lidt opdateret på hvad der sker i Indien.

Din næste konkurrent kan måske komme fra Indien, hvor der er såvel vilje som noget talent til stede. Din næste udvikler kan måske være inder – og du kan måske blive inspireret til samarbejder med indiske startups ved at læse om nye ideer og fremstormende virksomheder. Det indiske marked for digitale services rammer forventede 20 milliarder USD i 2015, så måske der også er et marked for dine ydelser. Desuden kan indiske startups fungere som inspiration. Og måske du ligefrem går og leder efter nogle gode investeringer.

Der investeres i det indiske marked

YourStory.in lancerede i August YourStory Pages– en indisk udgave CrunchBase, og jeg forventer dette kan blive en stærk ressource, når databasen bliver udvidet.
Flere og flere incubators, iværksætter-organisationer  osv. tildeler også Indien en stigende opmærksomhed. Startup Weekend ønsker at satse yderligere på Indien – og især de mange mellemstore byer med 5-10 millioner indbyggere (der kommer forhåbentligt seperat artikel om dette i løbet af september i forbindelse med Startup Weekend Delhi).
Dave McClures 500 Startups vil også investere yderligere i indiske startups – og gå fra nuværende 5 startups til formentligt 25 om 1 år. Som partner Paul Singh udtager hos YourStory.in, så er den indiske kultur meget attraktiv med såvel et stort hjemligt forbrug, som et stort indisk diaspora i nærmest alle verdens lande.

Den indiske startup-verden er dog også, som mange andre steder, fyldt med klicheer og varm luft. Denne liste af over-brugte ord kan formentlig også gælde i mange andre lande. Især ord som eco-system og pivot kan være trættende i længden – og især når man hører dem for tiende gang på en dag.

Jeg vil i kommende blog-indlæg forsøge at opdatere omkring nye startups osv., som kan have relevans for danske startups. Men i mellemtiden vil jeg gerne anbefale følgende sider, der kan give et overblik:

Men se dette som en kort smagsprøve. Mere vil følge i den nærmeste fremtid.

 

 

 

 

 

1 kommentar

Skriv et svar