En weekends hårdt arbejde og de første skridt var taget til Cast.li. På en Startup Weekend i Aarhus for to år siden, mødtes drengene fra Aarhus Universitet over et projekt, som skulle gøre det meget lettere at dele fagligt (og ufagligt) indhold på nettet med sit netværk.
Cast.li vil gøre det nemmere for folk at dele specifikt indhold fra hjemmesider og ser dem selv som en overstregningstusch, hvor det kun er den relevante informationer der bliver castet / delt med modtageren. Trendsonline.dk tog en snak med co-founder Nils Kähler fra Cast.li om den proces de havde været igennem frem til launch af deres webservice.
Det var iværksætterdrengen Lasse Chor der pitchede Cast.li på Startup Weekend i Aarhus. Problemet han ville løse var, at det skulle være nemmere at dele uddrag af en tekst på nettet.
“Visionen var at udvikle et værktøj hvormed det er muligt at dele indholdet af hjemmesider med hinanden på en smartere måde. Teamet på seks mand med kompetencer indenfor programmering, design og businessvar klar til at udvikle værktøjet”, siger Nils Kähler til Trendsonline.dk
Cast.li fungerer som en virtuel overstregningstusch
“Cast.li er overstregningstuschen på internettet. Når du sidder og læser noget på nettet og gerne vil gemme en specifik passage i teksten kan dette ikke gøres uden videre. Her kommer vores værktøj ind i billedet. Du kan aktivere vores værktøj ved at klikke på det i din browser, og så overstrege den del af teksten du vil markere til dig selv eller dine venner. Således kan værktøjet hjælpe dig med at få mere styr på det indhold, som du synes er interessant, samtidig med at det holder styr på dine markerede sider, og gør det muligt at dele dem med venner og bekendte”, siger Nils Kähler
Der er ingen installation
Cast.li er webtool og platform. Den er bygget på php, html, css og masser af javascript som er blevet krydret med andre teknologier. Ved kun at bruge standard web-teknologier er værktøjet uafhængig af browser og styresystem hvilket giver dem en stor fleksibilitet.
“Vi har valgt ikke at udvikle Cast.li som browserplugin, men har istedet valgt at lave noget kode som et bogmærke. Således frafalder alt der hedder installation, da Cast.li kører direkte i browseren- lidt som en bookmarket hjemmeside. Den samme teknologi kan ses hos Pinterest og WordPress der igennem bookmarklets undgår overflødigt bøvl med installation af programmer. Så med et klik på en hjemmeside og du er igang”, siger Nils Kähler til Trendsonline.dk og fortsætter:
“Det er nemt for vores brugere at anvende Cast.li til at organisere og dele interessant indhold på nettet. Internettet er (næsten) uendeligt og selv Google kender kun 70% af al indhold. Der er ingen fast struktur og relevante informationer er spredt ud. Ud i dette kaos kaster vi vores værktøj i håb om at rydde lidt op i den samling data, som er interessant for vores brugere. På samme tid gør vi det muligt at dele markerede tekster med andre, som de så kan kommentere og/eller sende videre ud til deres venner og bekændte.
At dele kan næsten ikke blive nemmere
Cast.li gør tekstdeling meget nemmere, og med Cast.li kan man fremhæve den del som er interessant, og hele den langsommelige proces for modtageren med at søge igennem hele hjemmesiden for at finde den relevante del, fjernes ved at bruge Cast.li.
Forretningsmodellen for Cast.li er at tilbyde en gratis platform, hvor indtægten findes gennem relevante reklamer, som skræddersyes til brugeren alt efter hvilke interesser brugeren har. Om dette bliver modellen der får det hele til at løbe rundt for Cast.li, eller de har brug for en pivot eller to, bliver spændende at følge med i. Men hvis der kommer traction, så kan reklamerne være et godt fundament at starte ud med.
Fokus er på studerende
For Cast.li handler det nu om at fokusere på at skabe en bred brugerbase, her er Cast.li’s valg faldet på studerende, da Cast.li er oplagt til at researche og lave referencer til tekster på nettet. Fremtiden ser spændende ud for Cast.li, der nu står overfor nogle spændende måneder, hvor de vil få nogle pejlemærker om Cast.li bliver taget til sig som et værktøj som studerende vil tage til sig i deres daglige studierutiner.
“Fremtiden ser lys ud for Cast.li. Vi befinder os lige nu i beta og er i gang med at rette de småfejl der bliver opdaget af vores brugere. Desuden er vi i gang med at udvikle funktioner som brugerne har ønsket sig på vores feedback side. Og så er vi i gang med at søge en marketingansvarlig der vil blive medejer af cast.li. Så en ting er sikkert- det bliver aldrig kedeligt at arbejde med cast.li”