Arkiver

Nyheder

IT-studerende er de mest værdifulde for samfundet

Det er ikke nogen nyhed, at det under krisen ikke har stået så skidt til for nyuddannede it-studerende, som skal ud og finde et job. Men måske overrasker det dig alligevel, hvor meget merværdi en it-studerende bidrager med til samfundet i forhold til andre byerhverv.

I gennemsnit skaber hver færdiguddannet it-studerende 825.000,- årligt, og denne tendens synes de unge at have fulgt op på. I år 2370 studerende optaget på universiteternes it-uddannelser rundt omkring i landet, og det er altså 75% flere end for blot 5 år siden (da undertegnede startede på universitetet).

Desuden kan jeg også informere om, at der på Informationsvidenskab ved AU, er kommet mange flere piger til de seneste år,og nu består en årgang circa af 50% kvinder- vi var ca 10 ud af en årgang på 70 da jeg startede i 2007.

Denne udvikling er meget positiv, men kræver også at universiteterne er fokuserede på, at den høje tilgang af studerende, ikke forringer kvaliteten af undervisning og uddannelsesforløbet, mener Søren Friis Larsen, markedsdirektør for Dansk Erhverv. Samfundet har simpelthen ikke råd til at gå glip af de 257 millioner kroner, som denne gruppe studerende fremover til genrere årligt.

Går du på en it-uddannelse, så vil vi meget gerne høre om dine oplevelser af de faglige niveau på dit studie. Kontakt mg@trendsonline.dk.

Skriv et svar