Arkiver

Nyheder

Anmeldelse af Jesper Buchs bog – Kick-ass – fra kælder til milliard del 2

Da vi sluttede sidste del af anmeldelsen af Jesper Buchs bog Kickass – fra kælder til milliard, læs første del her, anmeldelse af Jesper Buchs bog. Der havde Jesper lige gået 850 km og lagt Just-Eat bag sig. Som læser er det først nu eventyret begynder, fra skoleprojekter hvor gnisten som iværksætter bliver tændt til firstmover flaskeindsamler i Kolding med egen flaskeautomat.

Videre til en pølsevogn hvor Jesper med snilde og i en ung alder finder frem til hvordan man kan tjene gode penge på denne ved at lave en lille pivot og fokuserer på åbningstider, hvor folk altid vil og skal have pølser. Vi kommer hele vejen rundt og der bliver ikke lagt fingre i mellem. Det er en stil som man kun kan holde af for den er meget nærværende og man kan næsten mærke at det er Jesper Buch der sidder ved siden af og læser bogen op.

Efter endt skolegang kommer Jesper i militæret og det matcher hans metodiske tilgang til tingene og disse erfaringer trækker han på den dag i dag. Uddannelse han fik i militæret har været med til at forme Jesper Buch Bloodbrothers og “kæft, trit og retning” tankegang. Man lærer og kende Jesper værdier og hvad mani følge ham gør og ikke gør når man er startup.

En crazy milepæl
Hvis man kigger gennem hele bogen og gennem Jesper Buchs karriere må man sige mødet med Carsten Mikkelsen har været en milepæl eller noget der var ment to be. Carsten Mikkelsen er en af grundlæggerne af Crazy Daisy og Jesper Buch og ham har efter Just-Eat lavet forretninger sammen og investeret i håbefulde startups med den rette iværksætter-DNA.

Ideen blev født
Som startup kender man det tydeligvis godt, at nogle dage får man tre ideer på en dag, andre dage kommer der ikke en eneste. Og så er der de dage hvor man føler at et klarlys rammer en og maven kluger sammen fordi man bare får den der idé, som virkelig er så god og vil disrupte / ændre den måde man gør tingene på.

“Midt i min norske ro og fordybelse sad jeg på et tidspunkt i Oslo og havde lyst til en pizza, me vidste ikke hvor jeg skulle ringe hen. jeg gik på nettet , men kunne ikke finde et sted, hvor jeg kunne bestille en pizza. Det var der jeg fik min idé.”

Jesper så et hul i markedet og Just-Eat eller rettere Foodzoom var født.

Det er nu historien om Just-Eat først begynder – lige fra ildelugtende pizzabiler videre til sammenlægning med en andet firma, til afbrænding af konkurrenters flyers, succes og alt hvad det bringer med sig. Gennem hele bogen er der tips og tricks og som Jesper sagde forleden til et arrangement i Startup City. “Læs bogen, det mindste du får ud af den, er at blive en bedre iværksætter” Dette er helt sikkert sagt med et glimt i øjet, men vi kan kun give ham ret for de løbende tips og tricks kan bruges som en to-do liste der helt sikkert gør din startup bedre.

I den afsluttende del kommer vi ind på selve Just-Eat historien og glæd jer det her er det bliver rigtig spændende. Læs sidste del af anmeldelsen i løbet af ugen på Trendsonline.dk

Skriv et svar