Arkiver

Nyheder

Myndighederne frigiver data, hvad mener iværksætterne – Rune Mai

Tidligere på ugen skrev vi et indlæg om den glædelige nyhed,  at de offentlige myndigheder går over til open-source tankegangen. Trendsonline.dk synes dette var sådan en god nyhed – og har hørt et par erfarne iværksættere, hvad de tror det kan betyde for danske startups. Det har vi lavet en lille artikelserie om, og Rune Mai fra Spiir.dk er den første vi tager en kort snak med.

Hvorfor mener du det har været et problem, at denne data ikke var tilgængelig tidligere?

“Med al borgerdata hegnet ind hos det offentlige har der ikke været sund konkurrence på markedet for borgerprodukter. Det betyder jo at vi som land går glip af fremragende produkter, der kan gøre en forskel indenfor sundhed, privatøkonomi, boligplanlægning/byggeprojekter, traffik/veje og meget mere”.

Hvad kommer det til at betyde for startups i Danmark?

“Der sidder rigtig mange dygtige forretnings- og it-folk derude som kan levere ydelser, tjenester og online services som baseres på state-of-art teknologi, og som kombinerer data fra flere kilder til brugervenlige indsigtsskabende værktøjer. Det kan betyde en opblomstring i startup-miljøet, hvilket vil have en positiv samfundseffekt, da vi herved undgår fordyrende offentlige it-projekter. Det samme forestiller jeg mig kommer til at ske indenfor den finansielle sektor, hvor specielt banker ødsler kunders penge væk på dyre it-projekter, som kunne laves bedre og billigere i en mere åben verden med frit samtykkebaseret flow af finansielle data”

Hvilket startup ville du finde på med udgangspunkt i dette?

“Jeg ville kombinere data med boliga, og lave et predictive planlægningssystem til vurdering af hvor næste supermarked, butik eller MC Donalds med fordel kunne placeres”

Næste mand vi bringer frem og hører til denne mulighed er Kasper Tidemann fra Meeho, den artikel kan du finde på bloggen i morgen.

1 kommentar

Skriv et svar