Arkiver

Nyheder

Myndighederne frigiver data, hvad mener iværksætterne – Kasper Tidemann

Som vi skrev i går så har vi efter den gode nyhed, at de offentlige myndigheder går over til open-source tankegangen, valgt og lave en lille artikel serie omkring dette og høre hvad dette betyder for danske startups, og sidst i det korte interview har vi spurgt ind til hvilken startup de ville lave hvis det skete. I går spurgte vi Rune Mai fra Spiir.dk, interview med Rune Mai, og i dag er det Kasper Tidemann fra Meeho, der står for skud.

Hvorfor mener du at det har været et problem at alt denne data ikke var tilgængelig tidligere for startups herhjemme?

“Det har været omkostningsfuldt at undersøge potentielle kunders økonomiske forhold førhen, fordi man skulle betale 37 kr. pr. årsrapport hos cvr.dk. Det gælder ligeledes i større omfang, fx ved forsøget på at skabe overblik over økonomien i en branche, der førhen var meget omkostningstungt.”

Hvad tror du det kommer til at betyde for startups i Danmark?

“At der nu bliver frigivet data fra det offentlige, som før var utilgængelige, betyder langt større transparens – det giver naturligvis sig selv. Hvis man fx har et startup, der beskæftiger sig med omkostningsbesparing – hvor man hjælper kunder med at komme i skyen – så kan man via en kombination af geografiske data og nøgletal finde frem til områder, hvor der er højere udgifter til drift, og dermed områder med mulighed for forretning.”

Her til sidst Kasper, hvilken startup ville du finde på med udgangspunkt i denne nye mulighed?

“Ovenstående er en god idé. Såfremt jeg havde alle økonomiske nøgletal og kunne koble dem sammen med geografiske, så kunne jeg lynhurtigt få et overblik over omkostningsniveauerne i de enkelte landsdele, og målrette en indsats derefter.
Jeg har fx et indtryk af at færre jyske virksomheder er i clouden, men jeg ved det ikke. Dét kunne jeg bruge informationerne til at få klarhed over”.

Den næste vi har taget en snak med Tommy Pedersen der til daglig bl.a. er borgmester i StartupCity i Aarhus. Han er dog ikke ligeså positiv og siger at regeringen tidligere har lovet noget lign. Læs med i morgen

1 kommentar

Skriv et svar