Arkiver

Nyheder

Startup Weekend på indisk

I weekenden 21.-23. september blev der afholdt Startup Weekend i Delhi. Fokus var på mobile ydelser og tjenester. Der blev arbejdet hårdt henover weekenden – og vi var på plads til søndagens præsentationer. Holdene kom op med meget forskellige ideer: Fra bekæmpelse af korruption til CRM system for apoteker.

Vinderne var som følger:

  1. Parichay – service der kan hjælpe med at finde ufaglært arbejde i nærheden
  2. Awenest – service til at sprede historier om korruption o.l.
  3. Delt mellem DataCure – CRM for apoteker – & Buzz In – service til at anbefale lokale gaderestauranter

De fleste ideer havde udgangspunkt i et indisk problem – og var derfor stærkt lokale og knapt så globale. En tendens der ofte kan ses hos indiske iværksættere.

Startup Weekends globale COO Adam Stelle var på besøg i Indien og havde et par interessante kommentarer omkring de indiske præstationer. Udover det udprægede lokale indiske fokus, så havde Adam iagttaget at inderne var markant mere teknologi-fokuseret end andre steder, og brugte uforholdsmæssig lang tid på den tekniske løsning, og ikke som sådan på problemet som ideen skulle afhjælpe. Dette udmøntede sig dog også i stærke prototyper søndag aften, hvor de fleste havde noget stærkt teknisk at præsentere, men ikke som sådan en veludviklet kommerciel platform.

Netop manglen på det kommercielle fokus gik også igen blandt dommerne og deres kommentarer i forbindelse med præsentationerne. Både på hvordan pengene egentligt skulle tjenes ind, men også på hvordan holdene havde tænkt sig at skaffe kunder og brugere.

At følge 12 præsentationer gav også et godt indblik i indiske kundskaber indenfor præsentationer – og det var ikke altid overbevisende. Som en af dommerne direkte sagde til et par af holdene, så mistede han fokus undervejs.

Den fulde liste over ideer kan ses her.

En af Startup Weekends indiske organisatorer Yatin Thakur fortalte efterfølgende, at de håber at kunne sprede budskabet til mange flere indiske byer og i 2013 at afholde mere end 50 Startup Weekends over hele Indien. Det bliver rigtig interessant at følge, og jeg håber at kunne deltage ved nogle af disse. Du kan følge med på deres Facebook-side og se om deltagelse måske passer hvis du skulle besøge Indien.

 

Skriv et svar