Arkiver

Nyheder

Efter succes i foråret vender Aarhus Short Film Challenge tilbage

Lav en kortfilm på under 5 minutter, baseret på to emner, på bare en uge – dette er præcis den konkurrence, startuppen Aarhus Short Film Challenge, der sidder nede i Startupcity har lavet. De vender tilbage efter de i foråret havde succes med 150 deltagere i den første version af Aarhus Shortfilm Challenge. Denne gang bliver eventen endnu større og med endnu bedre præmier.

Aarhus Short Film Challenge har fået fat i en super professional jury der skal vurdere filmene

“Juryen består af tre professionelle filmfolk. Det drejer sig om verdens førende kortfilmsekspert Richard Rask in, der underviser på Aarhus Universitet, er redaktør på tidsskiftet “Short Film Studies” og er manuskriptforfatter til bl.a. den prisvindende kortfilm “7 Minuts in the Warsaw Ghetto”. Det næste jurymedlem, Carsten Holst, er leder for Filmby Aarhus og har været producer for bl.a. Lars von Trier og Mads Brügger. Det sidste jurymedlem, Merete Stubkjær, er produktionsleder på Deluca Film, der står bag bl.a. TV 2 julekalenderen “Ludvig og julemanden”, siger Stoyan Yankov til Trendsonline.dk

Aarhus Short Film Challenge vil udover selve eventen også lave en række lærige workshops, der skal hjælpe filmelskere, der endnu ikke kender til alt omkring det at lave film

“Vi har arrangeret i alt fire workshops, som omhandler: idéudvikling, manuskriptudvikling, instruktion af skuespillere, redigering og stop motion. Den sidste finder sted på torsdag kl. 17 i Die Asta, Filmbyen 19 og er med Johan Oettinger, instruktøren bag den omtalte kortfilm “7 Minuts in the Warsaw Ghetto”, der fortæller om, hvordan man laver en stop motion-film på syv dage”, siger Stoyan Yankov

Der er deadline for deltagelse fredag den 19. oktober for deltagere og vi glæder os til og se om projektet Aarhus Short Film Challenge vokser og der kommer flere deltagere denne gang, og måske kommer der et par nye iværksættere ud af nogle af de dygtigste deltagere, hvem ved.

Skriv et svar