Arkiver

Nyheder

19 årig står bag Travelwaker din trofaste og pålidelige rejsekammerat

TravelWaker er en app’en, der kan forsøde tilværelsen for de mange rejsende, der benytter sig af offentlig transport. Applikationens funktion er helt enkelt: der lyder en alarm, når du når din destination. Derfor kan du trygt falde tilbage i sædet og sove, velvidende om, at du bliver vækket, når du ankommer til dit rejsemål.

Det er den kun 19-årige Emil Pfeifer, der står bag app’en. Han fortæller, at han forestiller sig, at brugerne kan have et stort udbytte af applikationens funktion:

”Især tror jeg, at folk der bruger offentlig transport hver dag, kan få et meget stort udbytte af applikation. Det er muligt at gemme de destinationer, man tidligere har brugt, faktisk gør app’en det automatisk. Så hvis jeg nu hver dag tager bussen eller toget på arbejde, skal jeg ikke engang indstille den, det står der allerede, så jeg skal bare sørge for at have app’en åben… For syv kroner har man altså en trofast og yderst pålidelig rejsekammerat, både her hjemme og i udlandet”

Den gode idé kom ikke til ham på én gang, men var derimod en længere proces. Samtidig havde han sine betænkeligheder, da han aldrig tidligere havde prøvet at arbejde med mobilapplikationer:

”Jeg fik idéen til TravelWaker over længere sigt, hvor jeg tænkte, at det kunne da være skide smart. Det var ikke en reel episode eller en specifik oplevelse, blot en masse tanker om en GPS-baseret alarm med et simpelt og meget brugervenligt design. Jeg havde bare svært ved at forholde mig til idéen, da jeg på daværende tidspunkt ingen reelle erfaringer havde med apps. Jeg anede ikke, hvordan man kodede apps og havde heller ikke i sinde at lære det, da det er en meget tidskrævende proces og i noget jeg efter lidt research fandt utrolig svært.”

Det skulle dog vise sig, at der var håb forude for den unge Emil Pfeifer. Et nyhedsbrev fra Timothy Ferris, en amerikansk forfatter og iværksætter, satte ham på rette kurs. Timothy Ferris havde lavet en form for model for, hvordan man kan realisere sine idéer med applikationer. Netop fordi Emil Pfeifer ingen erfaring havde med kodning til applikationer, valgte han at ansatte nogen, der kunne klare den del af arbejdet for ham:

”Jeg skrev ca. 2-3 sider ned om, hvad konceptet gik ud på og lavede en del tegninger af, hvordan jeg ønskede, den skulle se ud. Efter jeg havde gjort det, sendte jeg min applikation til mine ansatte, som satte liv i tegningerne og beskrivelserne.”

Efterfølgende brugte Emil Pfeifer lang tid på at teste applikationen og finde småfejl. Det har dog ikke været et problem at overholde tidsplanen, hvilket i høj grad skyldes, at han ikke selv skulle kode. Deadline blev kun overskredet med to-tre dage:

”Jeg gav min ansatte rimelig frit slag i forhold til, hvor lang tid han skulle bruge på den. Så vidt jeg husker, brugte min koder ca. 2-3 uger på at lave den og vi brugte efterfølgende et par dage til at rette og teste den i fællesskab. Det er meget abstrakt at arbejde med noget, man ikke ved, hvordan fungerer. Så man begynder egentligt først selv at arbejde, når man får et nogenlunde brugbart produkt i hænderne. Men selve “skelettet” til app’en tog ikke lang tid at kode og da det var på plads, gik det ellers bare derud af!”

TravelWakers forretningsmodel er meget simpel: applikationen skal sælge så meget som muligt på AppStore. I fremtiden er det Emil Pfeifers håb, at han kommer til at tjene de penge ind, han har brugt på at lave på applikationen – men der skal sælges mange applikationer, før det kommer til ske. Han har ikke stor erfaring med marketing, men har gjort sit bedste for at sprede det gode budskab om TravelWaker:

”Jeg vil bruge Facebook så meget som muligt til at reklamere for appen. Jeg har nogle venner, som har været rigtig cool og delt den på deres Facebook væg. Jeg har ikke den store erfaring inden for marketing, men jeg har også skrevet rundt til forskellige “rejse-blogs” og fortalt dem om konceptet. Derudover er jeg i gang med at få den omtalt på forskellige app-hjemmesider, der tager sig af den slags.”

Fra Trendsonline ønsker vi Emil Pfeifer og TravelWaker held og lykke!

Skriv et svar