Arkiver

Nyheder

Tech Toolbox – MoneyDrop giver dine småpenge værdi

Denne artikel er en del af vores content-partner program og er lavet sammen med CFIR, der sætter fokus på IT-finans startups. CFIR arbejder for at skabe vækst og innovation mellem finans og it, tiltrække og udvikle flere højværdijob samt forbedre mulighederne for eksport af danske finans-it-virksomheders services.

Intro fra CFIR
Når man brænder for en god ide er der ikke noget, der kan holde en tilbage. Det viser denne artikel om det danske finans startup MoneyDrop.

Med blikket fast rettet på at løse et brugerproblem og med en ambition om at skabe den bedst mulige brugeroplevelse er de gået i kamp med deres projekt.

For det er ikke altid nemt at være start up eller for den sags skyld veletableret virksomhed i finanssektoren. Som en af de mest gennemregulerede sektorer i verden skaber det tit snævre rammer for produkt-iterationer og for helt nye produkter.

Derfor er CFIR glade for at MoneyDrop ikke så let lader sig skræmme og med gåpåmod forsøger at få deres nye virksomhed op at stå. Vi håber at deres historie kan være til inspiration for andre.

Jesper Terkelsens skuffe med udenlandske småpenge blev mere og mere værdifuld, men han gad ikke gå ned i banken og få dem vekslet, da det meste så ville ryge til gebyrer. Da han i foråret læste en rapport, der viste, at hver dansker har 1.255 kr. liggende i udenlandsk valuta, så han et generelt problem, som han satte sig for at løse. Siden har MoneyDrop bare stormet frem.

Jesper Terkelsen, som i dag er CEO i MoneyDrop, havde et problem. Han kunne ikke komme af med sin udenlandske valuta på en fornuftig måde, og derfor endte de tit i gemmerne, hvor de blev liggende, tabte værdi og blev glemt.

”Da jeg i foråret læste en rapport fra Forex, som viste, at danskerne tilsammen har et beløb på 5.5 mia. kroner liggende i udenlandsk valuta, begyndte jeg at undersøge muligheden for at lave en veksleservice, som er nem for brugerne at bruge,” siger Jesper Terkelsen.

Det startede helt lavpraktisk med en ide om en maskine i stil med dem, de har i de kasseløse supermarkeder. De skulle sættes op i lufthavne, og her skulle de rejsende smide deres penge i, indtaste brugernavn, og få pengene overført til en konto. Efter at have pitched ideen til Startup Weekend i Århus med stor succes, var han klar over, at projektet havde potentiale.

Old school på den innovative måde
Jesper Terkelsen mødte op til Startup Weekend i Århus med en grovskitse til sin ide. For ham var det en test: hvis folk ikke kunne se det geniale ved ideen, ville han lægge den i skuffen sammen med sine udenlandske mønter, og arbejde videre med sit importfirma.

”Jeg følte mig en smule gammeldags, da jeg skulle præsentere projektet. For mens mange af de andre ideer var baseret på apps og sådan noget, havde min ide også en del med noget fysisk som skulle flyttes,” fortælles Jesper, som selvsagt var meget spændt, da projektet skulle fremlægges.

Heldigvis blev ideen taget godt imod, og syv mand høj sad de og arbejdede på projektet hele weekenden. Et grundteam, hvorfra de fire stadig udgør kernen i MoneyDrop.

Brugervenlighed fremfor alt
Jo længere MoneyDrop-projektet er kommet, des mere bevidst er teamet bag blevet om, hvor vigtigt det er, at systemet bliver let at bruge.

”I starten havde jeg en ide om, at man skulle stå ude i lufthavnen og overføre pengene med et brugernavn. Men vi har fundet ud af, at det skal gå så hurtigt som muligt, hvis folk skal bruge det. Derfor får folk bare en kode i lufthavnen, og så kan de gå hjem og sidde i ro og mag og indløse pengene,” forklarer Jesper Terkelsen.

Planen er, at det skal være muligt at få overført pengene til sin konto, bruge dem på et gavekort eller donere dem til et velgørende formål.

MoneyDrops forretning består i, at de tager et lille procentdel af transaktionerne. Ikke noget med startgebyr. På den måde kan du selv med småpenge stadig putte størstedelen i din egen lomme.

En lås på pengeskabet
Når man beskæftiger sig med penge og finansielle transaktioner, er sikkerhed altid et stort emne. Det blev det også hurtigt for MoneyDrop, der ville sikre, at deres maskiner ikke blev brugt til hvidvask eller anden systematisk udnyttelse. Vigtigst var det dog, at brugernes penge ikke endte i de forkerte lommer og at hackerne får fat i personlige oplysninger om brugerne.

For hackerne drejer det sig nemlig om den mængde, de kan få adgang til, som vi også nævnte i artiklen om IT sikkerhed (link til https://trendsonline.dk/2012/10/25/tech-toolbox-bankroverne-flytter-deres-arbejdsplads-online/ )

De største sten på vejen
Selvom forretningsplanen er blevet skrevet om 50 gange undervejs, og MoneyDrop hele tiden har krævet innovation, er det ikke det, der har tæret på kræfterne.

”Vi har et stærkt team, men desværre ikke nogen, der ved noget om det juridiske i forhold til finansverdenen. Og det har været super svært at finde en med den rigtige viden på det område,” forklarer Jesper.

De endte til sidst med at finde hjælp hos en finansiel samarbejdspartner, som også med stor sandsynlighed bliver den partner, der skal håndtere deres transaktioner. Han vil dog endnu ikke løfte sløret for, hvem det er.

”Derudover har godkendelser og sådan noget hos det offentlige taget lidt længere tid end beregnet, men det har samtidig været super lærerigt,” siger Jesper, men fortæller, at han regner med, at det hele snart falder på plads.

I budgettet har de hele tiden regnet ud fra ”worst case” scenariet, så de er sikre på, at de ikke går ned med flaget, selvom de løber ind i forhindringer og forsinkelser. Et eksempel på den konservative og mådeholdne tilgang Jesper har til netop den slags spørgsmål.

Stormen fortsætter
Fremtiden ser lys ud, og Jesper Terkelsen forventer, at det næste halve år bliver mindst lige så hektisk, som det, de lige har været igennem.

Om 3-6 måneder skulle investeringerne gerne være på plads, og de første MoneyDrop-automater så småt på vej til Københavns lufthavn, hvor de første rejsende kan få glæde af deres udenlandske småpenge. Opstillingen i København skal bevise overfor investorer, at konceptet holder i virkeligheden. Alt afhængigt af hvordan demonstrationen går, kan det komme til at gå rigtig stærkt.

”Der er 500 millioner rejser i Europa om året, og vi er de første til at gøre det på den her måde, så markedet er helt enormt stort. Hvis projektet bliver en succes i København, regner vi med at være ude i de 16 største europæiske lufthavne i løbet af en overskuelig fremtid,” afslører Jesper Terkelsen.

Trods MoneyDrops korte levetid har virksomheden allerede fået mange store skulderklap.

”Det er hidtil gået meget hurtigere, end jeg havde turdet håbe. Vi har allerede snakket med flere investorer, også fra udlandet, og det er en super spændende periode vi er på vej ind i. Jeg tør dog ikke være helt jubeloptimist, før vi har haft den første kunde igennem systemet,” siger Jesper.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”4UE4yy6oU54″]

Se Jesper Terkelsens final pitch til Startup Weekend

Bonus info:

Rapporten fra Forex kan læses her, rapport fra Forex:

Team udvikling:
Det er afgørende for et startup at have det helt rigtige team med på projektet. Hos MoneyDrop har der været mange folk med inde over, som har bidraget med stort og småt, og efter en lang udviklingsproces er de nu ved at have skåret ind til benet. Den hårde kerne, der tror så meget på ideen, at de tør investere al deres tid og en god portion penge i det.

Teamet ved Startup Weekend Aarhus: Jesper Terkelsen, Thomas Juhl, Nicolaj Bang, Tobias Kohler, Branislav Dragojlovic, Torsten Nielsen og Martin Skjold Jensen.

Teamet ved Startup Weekend København: Jesper Terkelsen, Thomas Juhl, Nicolaj Bang, Tobias Kohler, Branislav Dragojlovic, Torsten Nielsen, Lubomir Toshev, Lukas Berg, og Lars Larsen

Nuværende Team: Jesper Terkelsen, Thomas Juhl, Nicolaj Bang og Tobias Kohler

[styled_box title=”Content-partner” color=”white”]På CFIR’s månedlige Get F’IT fyraftensmøder sætter vi løbende fokus på nye og spændende emner inden for finans-it. Alle er velkommen til at deltage og måske kan du finde inspiration til jeres næste produktudvikling eller helt nye start up.

På tirsdag den 27. november er emnet “Game of Finance” og handler om gamification i finanssektoren.

Læs mere og meld dig til her:[/styled_box]

Skriv et svar