Arkiver

Nyheder

Near You foræller om vennerne er i nærheden

Filosofien bag app’en Near You er at vise, hvem af dine venner der er i nærheden uden at afsløre deres eksakte placering. Mange vil måske tænke, at app’s som denne allerede findes, og det gør de også. Men der er en afgørende forskel på Near You og de andre lokationsdelende app’s: Near You holder din nøjagtige placering fortrolig, og bryder derfor ikke privatlivets grænser.

Stifteren Simon Overgaard har fortalt Trendsonline.dk om Near You, som lige nu afventer det endelige godkendelse fra Apple AppStore.

”Near You er en liste over venner nær dig. Den fortæller ikke ,hvor du er – kun om venner er i nærheden eller ej.. og du kan ringe eller sms’e til dem direkte fra app’en.” Forklarer Simon Overgaard.

Han mener, at der er flere scenarier, hvor en sådan app kan være brugbar:

”Jeg har for eksempel hjemby på Mors og når jeg er hjemme, ved jeg aldrig, hvem af de gamle kammerater der også er hjemme. Er jeg i byen i Aarhus, er der altid så mange mennesker, at man aldrig kan finde nogen, man kender – på trods af at der helt sikkert er nogen.”

Near You dækker et behov

Simon studerer til dagligt Digital Design på Aarhus Universitet, men sideløbende har han sin igen virksomhed, hvor han tjener penge til projekter som dette.

Han fortæller, at projektet startede som en frustration over nuværende sociale medier, der kan dele oplysninger om locations:

”Jeg syntes ikke, der fandtes noget, jeg havde lyst til at bruge. Check-in’s på Facebook er for mig at se fuldstændig ubrugbart i en praktisk sammenhæng. Det handler mere om at iscenesætte sig selv og sige “se mig, jeg er til koncert”. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet en situation, hvor jeg har fundet en kammerat eller lignende, fordi han eller hun er checket ind.”

Simon undersøgte, om der var andre, som delte hans frustrationer – og det var der:

”Jeg lavede nogle markedsundersøgelser i form af spørgeskemaer og fandt ud af, at jeg ikke var den eneste, der havde det sådan. Samtidig fandt jeg ud af, at der faktisk eksisterede et behov for at se hvor vennerne var. Eller mere nøjagtig, hvem der lige var i nærheden.”

Derfor valgte Simon at udvikle et brugbart koncept. Det var dog vigtigt for ham, at det ikke skulle overskride folks private grænser. Og det er netop årsagen til, at folks eksakte placeringer ikke afsløres.

Penge betyder ingenting

Simon har ikke været alene om projektet. Vennen Søren Østergaard, som han kender fra gymnasietiden, er både ansat og medejer af Simons firma. De har hver deres opgaver i virksomheden:

”Søren designer og frontender websites og jeg hjælper virksomheder og organisationer med at begå sig på sociale medier.”

Begge er de enige om, at Near You ikke handler om at tjene penge:

”Vi har ikke til hensigt at tjene på Near You. Vi udgiver den helt gratis og uden reklamer… Det er filosofien og selve projektet der driver os. Penge er bare et middel til at lave det, som vi er drevet af. ”

Hos Trendsonline.dk krydser vi fingre for, at Near You bliver godkendt af Apple AppStore, og vi glæder os til at følge udviklingen!

Skriv et svar