Arkiver

Nyheder

4 Hour Ventures- kun for damer

I onsdags slog de tre founders af netværket Ladies First dørene op til 4 Hour Venture- Ladies Create Edition, hvor det handlede om at starte en forretning på blot fire timer.

4HourVentures udspringer fra Aarhus, og er inspireret af Startup Weekend, hvor man på 54 timer starter en virksomhed. Herrerne bag 4HourVentures, Nils Kähler, Andreas Dittes, Tom Quast og Lasse Chor,  vil gerne udfordre deres deltagere endnu mere, og har valgt at koge deres koncept ned til en fire timers session. Håbet er at de på denne måde kan få endnu flere til at interessere sig for iværksætteri.

I onsdags var det så founderne af Ladies First, Alexandra Balshøj, Marie Spliid Kirkegård og Maria Garde, som havde valgt af afprøve dette koncept af på 25 af netværkets medlemmer. Rammerne var sat på Talentfabrikken i Filmbyen, og da klokken 17.00 troppede 25 meget forventningsfulde kvinder op- de var alle trukket i arbejdstøjet, og var klar til at teste deres evner som iværksættere. Aftenens emne var sat til uddannelse, hvilket passede de fremmødte Ladies godt.

Aftenen var opdelt i forskellige faser, hvor deltagerne blev introduceret til forskellige værktøjer- bl.a. Business Model Canvas, som var nyt for de fleste af de fremmødte. Ikke desto mindre formånede de alle at gennemtænke samtlige emner, og da klokken blev 21.00 pitchede alle 5 grupper deres forretning- som rummede alt fra en konsulentforretning, til et spil om sex.

Presset på den gode måde

Der var som nævnt afsat fire timer til at komme fra problem til en bæresygtig løsning, og tidspresset var med til at skabe en fuldendt oplevelse:

“Samtlige fremmødte fik lov til at opleve det rush det giver at starte noget selv, og dette var med til at sætte kreativiteten i fuld sving. Alt det man normalt kan sidde og fedte rundt i ugevis, bliver man under 4HourVentures, tvunget til at tage stilling til her og nu- og mange af de fremmødte var virkelig overraskede og stolte over dem selv bagefter”, fortæller co-founder Maria Garde til Trendsonline.dk.

Blod på tanden

Flere af de fremmødte ytrede under aftenens afsluttende networking, at de havde haft en unik oplevelse af, at iværksætteri kan være for alle- og at selv humanister kan sætte ting iværk.

4HourVentures – Ladies Create Edition, er blot én type arrangement som Ladies First afholder, og i det kommende år lover de tre founders, at vi får meget mere at se til Danmarks nye netværk for kvinder med interesse for at sætte i værk:

“Vores mål med dette netværk er netop, at vi åbner op for definitionen af hvad iværksætteri kan være, og på denne måde tiltrække et andet publikum, som går og drømmer om at føre et projekt ud i livet, men som mangler den rette platform og det gode netværk, for at kunne sparke sig selv i gang” fortæller de tre founders.

Aftenen blev afrundet med Asti (det er jo et netværk for fortagsomme damner) og networking i bedste stil.

 

Skriv et svar