Arkiver

Nyheder

Musikunderviseren.dk – her finder musikundervisere og elever hinanden

Musikunderviseren.dk er en dansk kontaktformidlingsportal for musikundervisere, og personer der ønsker at få undervisning i at spille musik. Begge kan oprette en profil på sitet og herigennem finde frem til den rigtige elev eller underviser inden for deres instrument og geografiske placering.

Asbjørn Eggers er 25 år, studerende og iværksætter. I 2010 startede han kontaktformidlingsportalen www.musikunderviseren.dk. Portalen har i dag 403 musikundervisere tilmeldt og mere end 1100 musiksøgende, har oprettet en forespørgsel om musikundervisning. Trendsonline.dk fik et interview med den travle unge mand.

A one man business

Asbjørn står alene med projektet, og han har brugt sin opsparing på at udvikle det. Han fortæller, at det kan være hårdt at være alene om det, men at det har været det hele værd:

Musikunderviseren.dk er mit hjertebarn og det hjælper mig til at holde fokus. Jeg kan simpelthen ikke lade være. Nogle gange er det hårdt at bruge så meget tid på Musikunderviseren.dk samtidig med mit studie, men det er noget, jeg virkelig brænder for, så stressen er en godartet en af slagsen. 

Idéen til projektet fik han, fordi han selv havde et behov for et produkt på nettet, der kunne skaffe ham arbejde som privat musikunderviser:

Før hjemmesiden blev en realitet gik tiden med at undersøge, hvad der var på nettet af lignende ting. Jeg kunne konkludere, at der ikke var det store udvalg og der eksisterede ikke en åben hjemmeside, hvor man som musikunderviser kunne se dem, der søgte om musikundervisning. Det blev mit mål at lave et godt jobværktøj til musikundervisere, som samtidig kunne være til gavn for alle dem, der gerne vil lære at spille musik.” Forklarer Asbjørn

Win win situation

Asbjørn fortsætter og forklarer, hvordan Musikunderviseren.dk både er til gavn for underviserne og dem, der mangler en underviser:

”Musikunderviserne får privatelever, som er en unik måde for musikere at tjene penge på. Eleverne får kontakt med dygtige musikundervisere, som har valgt dem, netop fordi de passer på deres profil og interesse.

Han fortæller mere konkret, hvordan det foregår på sitet:

De tilmeldte musikundervisere kan via deres konto se de forespørgsler, der er blevet oprettet indenfor deres instrument og geografiske område. Hvis de finder en elev, der passer dem, giver de et engangsbeløb til Musikunderviseren.dk, der cirka svarer til den første klokketime. Som en ekstra garanti så giver vi pengene tilbage, hvis underviseren ikke får en fast elev.

Der er altså tale om en meget fair løsning, hvor Asbjørn kun tjener penge, hvis musikunderviserne også selv gør det. For dem, som søger en musikunderviser, er tjenesten helt gratis:

Det er helt gratis at lave en forespørgsel på Musikunderviseren.dk og man får besked, når en underviser har budt ind. Her i starten er det selvfølgelig svært at finde undervisere til alle. Men jeg arbejder hårdt på at få sammenført så mange som muligt.

Kreativitet og YouTube

Selvom det går godt for Asbjørn og Musikunderviseren.dk, er der selvfølgelig også udfordringer, der skal overkommes:

Det har været en udfordring at få systemet til at fungere som det skal og er det stadig. Der er altid ting, der kan gøres bedre og når man er en fattig musikstuderende, er der grænser for, hvad man har af muligheder. Men så må man være kreativ og åben overfor folk, der har nogle kompetencer, man ikke selv har. 

Det kreative kommer blandt andet til udtryk ved den måde, som Asbjørn forsøger at skabe vækst på:

Lige nu er jeg i gang med, sammen med en ven, at lave videoer til YouTube. De skal fungere som en præsentation af musikeren og hvilken vej musikeren er gået. Fokus er på musikeren og ikke så meget musikundervisning og musikunderviseren.dk, men selvfølgelig er det også reklame” Fortæller Asbjørn.

Til sidst spurgte vi Asbjørn om fremtidsudsigterne for Musikunderviseren.dk:

Der skulle gerne være produceret en masse videomateriale både til hjemmesiden og til YouTube. Derudover håber jeg at få nogle dygtige folk med i projektet, som kan hjælpe med at løfte det til et højere niveau. Eventuelt nogle der har den tekniske kunnen, jeg ikke har. For produktet kan altid blive bedre og mere brugervenligt.

Trendsonline.dk ønsker Asbjørn og Musikunderviseren.dk held og lykke, og vi glæder os til at følge projektet i fremtiden.

1 kommentar

Skriv et svar