Arkiver

Nyheder

GoingAware.com dokumenterer arbejdet mens det udføres

GoingAware.com er en løsning til mobil fotodokumentering. Det betyder, at man kan bruge sin mobil eller sin tablet til at lave en færdig rapportering at noget, som man har tilset. De billeder man tager, sendes ind i en database, hvorfra man kan udskrive færdige rapporter. Det er muligt for firmaer at sætte egne logoer og andre firmainformationer ind, så det fungerer som et professionelt stykke dokumentation.

Der er to founders bag GoingAware.com, Dines Juhl Barsøe og Frederik Teisner, og Trendsonline.dk fik en snak med sidstnævnte.

Det var Frederik der fik idéen til GoingAware.com. Det skete under en konsulentopgave, som han havde som freelance ingeniør hos Vestas. Her var han på et 2-dags sikkerhedskursus, hvor han lærte at se faremomenter i produktionen:

”Vestas belønner deres sikkerhedsmedarbejdere i at finde brister, store som små. De beder medarbejderne om at tage et billede i de situationer, hvor de vurderer, at der er en sikkerhedsrisiko. Den måde de gør det på hos Vestas, er en helt traditionel måde. Man sender en mail eller en mms til en sikkerhedskoordinator med et vedhæftet billede og beskriver, hvad man har set. Så sidder der en og ligger det ind i deres databasesystem.”

Frederik var overbevidst om, at det kunne gøres på en smartere måde. Han mødte Dines til et iværksætterarrangement, og han havde løsningen:

”Vi kom tilfældigvis til at snakke om det her. Jeg sagde til Dines, at det her må kunne gøres smartere, jeg ved bare ikke hvordan. Og så siger han: kunne man ikke bare bruge en telefon til det?”

Idéen var skabt, og så gik det pludselig stærkt:

”Dines havde nogle folk siddende i Hanoi i Vietnam, som kan udvikle websider og apps, og så gik det egentlig ret stærkt. I løbet af en måned, så havde vi fået lavet den første betaversion af systemet, hvor man fra sin telefon kunne sende billeder ind i en database, hvorfra man så kunne udskrive nogle rapporter.”

Frederik forklarer, at GoingAware.com kan være nyttig for flere typer af brugere:

”Det kan være en kvalitetssikring for en entreprenør, der bygger noget. En arkitekt kan for eksempel også bruge det til tilsynsnotater, når de er ude og observere et byggeri, de har ansvaret for.”

Det kan også være omkring arbejdsmiljø:

”Vi kører lige nu et projekt med Region Midtjylland – de har sikkerhedsrunderinger, hvor de er ude og observere det arbejde, der bliver udført, og dokumenterer det med billeder. Det betyder, at når de er færdige med runderingen, er de også færdig med rapporten. Det er det, der er rigtig smart, man kan færdiggøre det med det samme.” Fortæller Frederik.

Lige nu går det godt for GoingAware.com, men ligesom de fleste andre nystartede virksomheder, har der været nogle udfordringer. Foruden tid og økonomi, har det også været en udfordring at udvikle apps:

”I starten var det en udfordring at lære det her appudvikling, for det kan jeg ikke finde ud af. Jeg har en ide om, hvordan jeg gerne vil have brugerfladen til at virke, og har en procesforståelse ud fra virkeligheden. Men hvordan kommunikerer man egentlig med nogen, som koder? Det var en ret stor udfordring til at starte med. Især når de sidder 6000 kilometer væk. Men da vi knækkede koden, så gik det ret stærkt.”

Frederik spår, at 2013 bliver et stort år for GoingAware.com:

”Jeg tror vores salg vil eksplodere i løbet af et par måneder – kurven er drastisk stigende i øjeblikket. Og vi begynder at få uopfordrede henvendelser, det vil sige, at folk er begyndt at få øjnene op for os. Enten ved at folk har anbefalet os eller set os på nettet et sted. 2013, der sker der noget!”

Hos Trendsonline.dk krydser vi fingre for, at Frederiks spådom går i opfyldelse. Vi vil i hvert følge med i udviklingen med stor interesse!

Skriv et svar