Arkiver

Nyheder

Ebay investerer 40 mio. kr. i Den Blå Avis og Bilbasen

Ebay giver 40 mio. kr. til mobilversionerne af Den Blå Avis og Bilbasen, henholdsvis www.dba.dk og www.bilbasen.dk. Pengene skal bruges på at videreudvikle mobilversionerne, så brugerne an få en bedre oplevelse, når de anvender Den Blå Avis og Bilbasen på deres mobiltelefoner.

Morten Heuning, direktør for danske Ebau, fortæller om investeringen:

”I løbet af 2013 og 2013 bruger vi i alt 40 mio. kr. udelukkende til udvikling af de mobile platforme. Investeringerne bliver brugt til udvikling af den mobile del af markedspladsen – primært til Bilbasen, men også til Dba.dk,” siger han til Børsen.

At der skal bruges så mange penge på at videreudvikle mobilversionerne af Den Blå Avis og Bilbasen skyldes, at danskerne er meget aktive brugere af de to populære sites. Det kan eksempelvis nævnes, at hele 40 procent al trafik på Bilbasen.dk stammer fra brug af mobile enheder. Derfor synes det også oplagt at investere yderligt i mobilversionen.

”Det er på den baggrund, at vi i Danmark har fået den investeringspulje på 40 mio. kr., fordi vi på den måde kan fungere som laboratorium for denne udvikling,” fortæller Morten Heuning.

Han forklarer også, at en anden årsag til investeringen er, at Danmark er et meget veludviklet marked for mobile enheder – derfor ønsker Ebay at investere yderligt i de mobile udgaver af Den Blå Avis og Bilbasen. Den Blå Avis og Bilbasen ejes af amerikanske Ebay og det er her investering kommer fra.

Morten Heuning anslår endvidere, at vareomsætningen hos Ebay i 2012 på den mobile platform når op på 12 mia. dollar ud af en samlet omsætning på 60 mia. dollar.

Der er altså en rivende udvikling inden for mobilmarkedet og der er ingen grund til at tro, at det ikke vil fortsætte i 2013.

Skriv et svar