Arkiver

Nyheder

Det svenske startup Fundedbyme når investerings milepæl

De fleste fik nok øjnene op for crowdfunding webservicen fundedbyme.com, da de vandt den svenske runde af Nordic Startup Adwards. Servicen har indenfor det sidste halve år udvidet sig fra, at tilbyde de mere traditionelle projekt funding runder med købsoptioner til også at tilbyde equity crowdfunding.

For kun et par dage siden sluttede den første succesfulde equity crowdfunding runde på fundedbyme.com, hvor en svensk specialfremstillet vodka samlede lidt over 1 mio. svenske kroner ind fra 103 investorer.

Men for at bevise deres koncept kastede fundedbyme.com sig ud i et risikabelt projekt, hvor de selv satte 5,18 % af deres aktier til salg til en samlet sum af 4,1 mio. svenske kroner. Hvilket med lidt hovedregning betød en værdisætning af virksomheden til knap 80 mio. svenske kroner. Et projekt undertegnede skribent gerne indrømmer, og jeg var meget pessimistisk omkring og som kunne have pinlige konsekvenser for virksomheden hvis ikke lykkedes.
I dag d. 14/01 2013 kom følgende opdatering dog igennem twitter.com @fundedbyme:

“Beautiful crowd angels. Our round has now closed successfully. I want to thank all of you for believing in us. This is only the beginning”

Dermed har fundedbyme.com samlet 4,1 mio. svenske kroner ind igennem equity crowdfunding fra i alt 83 investorer i en periode på ca. 4 måneder. Undertegnede skribent må stille min tvivl til skamme.

Tidligere har det især været finske startups der har forudset dette markeds muligheder, hvor blandt andet invesdor.com har kørt en række runder for startups. I Danmark har denne type service endnu ikke fundet sin plads, dette nok hovedsageligt grundet den tidligere såkaldte ”iværksætterskat” og en kringlet lovgivning på området. Dog har iværksætteren Michael Eis (booomerand.dk) flere gange nævnt muligheden for, at gå ind på dette marked. Ligeledes har fundedbyme.com meldt ud, at de vil være i hele norden. Først har de dog også valgt, at tage Findland som deres næste marked.

Læs mere:
http://michaeleis.com/equity-crowdfunding/
http://www.booomerang.dk/blog/video-update-4

Skriv et svar