Arkiver

Nyheder

CAREMAKER – en alternativ indsamlingsplatform online

CAREMAKER gør det muligt for alle, at oprette indsamlinger overalt, på alle tidspunkter, til alting. Siden lanceringen i maj 2012 er der blevet indsamlet over 1,4 mio. kr. til 1100 gode formål. Bag idéen står 25-årige Søren Nørgaard, som efter et længere sygdomsforløb har ønsket at give igen til dem, som har hjulpet ham.

Søren Nørgaard er medstifter og CEO for indsamlingsplatformen CAREMAKER, som er ejet af investeringsselskabet VALEO Group. CAREMAKER adskiller sig markant fra andre crowdfunding/social fundraising platforme på flere punkter. For det første, så er CAREMAKER et åbent værktøj:

”Vi har valgt, at CAREMAKER skal være et åbent værktøj for alle, som har behov for at starte en indsamling. Altså er vi ikke begrænset af, kun at være et værktøj til en elitær, kreativ klasse eller et lukket velgørenhedsværktøj. CAREMAKER er for alle! Forklarer Søren Nørgaard.”

Og for det andet, så er der mulighed for flere bidragsfunktioner.

”Det er naturligvis muligt at bidrage til indsamlinger med betalingskort. Men vi har nu introduceret den banebrydende funktion “Giv Din Tid”, som gør det muligt at tjene penge til indsamlinger ved at lave tilmeldinger, udfylde spørgeskemaer og deltage i andre online aktiviteter”. Fortæller Søren Nørgaard og fortsætter:

”Med den funktion gjorde vi det muligt for alle, uanset økonomisk råderum, at bidrage til indsamlinger. Funktionen gør det samtidig muligt at få involveret virksomhederne mere aktivt i indsamlingsarbejdet og herigennem skabe den nødvendige synergi, der skal til for at skabe endnu bedre indsamlingsresultater. ”

Siden lanceringen af funktionen d. 12. december 2012, er der blevet bidraget med 138.000 kr. via “Giv Din Tid”.

Søren Nørgaard forklarer, at idéen til CAREMAKER er ikke kommet ud af det blå, men har en stærk tilknytning til hans eget liv. Idéen opstod efter han havde gennemgået et længere sygdomsforløb med lymfeknudekræft, som blandt andet indebar kemoterapi og strålebehandling:

”Jeg ville gerne give noget tilbage til de organisationer og institutioner, som havde hjulpet mig. Dog stod den åbenlyse mulighed ikke lige for. Hvordan starter man en indsamling? Hvordan organiserer man den? Hvem skal man kontakte? Alle var det spørgsmål, som ikke umiddelbart kunne besvares. Heraf opstod ideen til en online indsamlingsplatform, som skulle gøre det nemt og effektivt for alle, at starte en indsamling til et godt formål eller projekt.”

I foråret 2013 åbner CAREMAKER op for deres domæner i Norge, Sverige og Australien.

Hos Trendsonline.dk synes vi, at CAREMAKER er et fantastisk projekt, og vi håber, at det vil gå dem godt i fremtiden!

1 kommentar

Skriv et svar